• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Postaje strašno, pomozite molim vas": Reprezentaciju punu svjetskih zvijezda držali kao taoca, bez hrane i vode

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veliki skandal doživjela je reprezentacije Nigerije u Libiji. Zadržana je na aerodromu i pretrpjela je pravo maltretiranje u organizaciji domaćina.

 Reprezentativci Nigerije zadržani na aerodromu u libiji Izvor: X/@WTroostEkong/Printscreen

Fudbaleri Nigerije prošli su pakao na aerodromu u Libiji, poslije meča kvalifikacija za Afrički kup nacija protiv domaćina. Nakon što je njihov domaćin optužio Nigerijce da su prošlog petka priredili reprezentaciji Libije katastrofalan tretman, očigledno je smislio brutalnu osvetu.

Nigerijski fudbaleri su došli čarterom u Libiju i trebalo je da slete u Bengazi, ali im je let zapravo preusmjeren odlukom libijske vlade na aerodrom u gradu El Baida, koji je 200 kilometara udaljen od Bengazija.

Kada su sletjeli, bilo im je zabranjeno da napuste aerodrom i da krenu na put od četiri sata do Bengazija. I ne samo to, već su im uskratili hranu, vodu i mjesto za spavanje. U takvoj situaciji, fudbaleri Nigerije bili su veoma ljuti i najavili su da neće pristati da u srijedu uveče igraju protiv Libije.

Poznati nigerijski fudbaler Viktor Bonifejs (23), centarfor Bajer Leverkuzena, objavio je u ponedjeljak ljutitu i dramatičnu poruku na društvenim mrežama: "Molim vas, pomozite mi da javim svojoj baki da joj je unuk dobro. Ovo je bolesno."

Izvor: X/@WTroostEkong/Printscreen

On je pokazao i vozila bez klime i dovoljno prostora za tako veliki broj ljudi, kojima je trebalo da se voze 200 kilometara. "Ovo postaje strašno. Ljudi, istjerali ste svoje, samo želimo da se vratimo u svoju zemlju", objavio je Nigerijac u ponedjeljak po podne. U večernjim satima istog dana, on je potvrdio da se ekipa vratila kući.

I njegov saigrač Vilfred Ndidi, igrač Lestera, takođe je bio u timu i na aerodromu i objavio je da su igrači bili "držani kao taoci". "Ovo nije fudbal, ovo je veoma sramotno. Držati reprezentaciju kao taoca. Sramota!"

Viktor Osimen, centarfor Galatasaraja, nije bio sa reprezentacijom, ali je sa saigračima bio u kontaktu. "Razočaran sam zbog nefer tretmana moje braće i trenera u Libiji. Ovakvi potezi su protiv duha fer-pleja. Moja podrška ide ekipi i znam da će ostati snažni, bez obzira na ove prepreke. Pozivam Fudbalsku federaciju Afrike da reaguje, jer su moji saigrači i zvaničnici i dalje zarobljeni na aerodromu u Libiji. Ovo je nečuveno i nehumano. Ostajemo zajedno i jači nego ikad!"

Izvor: X/@WTroostEkong/Printscreen

Kapiten Nigerije, Vilijam Trost-Ekong, igra u Sudijskoj Arabiji, a u mladim kategorijama je igrao za Holandiju, u kojoj se i rodio i odrastao. Ni on, naravno, nikad nije bio u ovakvoj situaciji.

"Pozivamo vladu Nigerije da reaguje i da nas spasi! Kao kapiten, zajedno sa ekipom odlučio sam da nećemo igrati u ovom meču. Afrička federacija neka pogleda izvještaje o tome šta se ovdje događa. Ako su odlučili da nas ovako tretiraju, neka im bude", napisao je on.

Nekoliko sati kasnije, isti fudbaler je objavio da je drama završena. "Moć društvenih mreža. Navodno sipaju gorivo u naš avion i trebalo bi da uskoro krenemo za Nigeriju. Hvala svima na podršci!"

Reprezentacija Nigerije pobijedila je Libiju prošle nedjelje 1:0 i prva je u kvalifikacionoj grupi sa sedam bodova, dok je Libija posljednja sa jednim osvojenim bodom u uvodna tri kola.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC