• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši igrač Tuzla sitija napravio haos! Policija morala da reaguje, kapiten zagrmio: Ukrali su milion evra!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Emilio Nsue se vratio u domovinu da proslavi sa svojim narodom, a tamo je umjesto slavlja izbio pravi skandal.

 Emilio Nsue oglasio se nakon što je izbačen iz reprezentacije Ekvatorijalne Gvineje Izvor: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Afrički kup nacija uvijek prate skandali, a sada je jedan pokrenuo najbolji strijelac ovogodišnjeg takmičenja Emilio Nsue, bivši fudbaler Tuzla sitija. Nekadašnji desni bek i desni krilni fudbaler Majorke, Real Sosijedada i Midlzbroa za nacionalni tim je zaigrao kao napadač i postigao je pet golova na ovom prvenstvu, a onda je burno izbačen iz reprezentacije!

Sa het-trikom u meču sa Gvinejom Bisao i dva gola protiv Obale Slonovače progurao je svoj tim kroz grupnu fazu, a sada je fudbalski savez objavio da je "suspendovan zbog nekoliko epizoda ozbiljne nediscipline". Osim njega suspendovan je i Iban Salvador, a prema pisanju medija sve se desilo po povratku tima u Ekvatorijalnu Gvineju. Navodno je reagovala i policija, a kapiten reprezentacije je bijesan jer mu niko nije čestitao na najvećem uspjehu u karijeri.

"Izbacili su me bez ikakvog objašnjenja, izmislili su ilegalni unutrašnji režim. Ponizili su me širom svijeta. Idem da umrem za svoju zemlju. Daću zlatnu kopačku ljudima i pustiti ih da uživaju. Reprezentacija je iznad svega i svakoga", burno se obratio Nsue, a onda je udario na fudbalski savez. 

"Na sastanku su bili njegova ekselencija, potpredsjednik i predsjednik, koji je stigao i napravio glupost. Uzeli su milion evra. Milion evra! Znate li šta su nam obećali? Trebalo je da kao igrači dobijemo milion evra, ali su nam rekli da će 'taj novac ići u lokalnu ligu, za poboljšanje fudbala u našoj zemlji'. Moraju da restrukturiraju državu, jer žele da plate svoje ljude koji ne rade niša i uzimaju novac. To je začarani krug korumpiranih ljudi, lažova i lopova. U mojih 12 godina to je najgore, najveće poniženje koje smo moj tim, narod Ekvatorijalne Gvineje i ja pretrpjeli. Uzimaju novac svuda, duguju nam i kradu", zagrmio je Nsue.

Emilio Nsue je rođen na Majorci, a porijeklom je iz Ekvatorijalne Gvineje i nakon što je prošao sve mlađe kategorije Španije opredijelio se da zaigra za državu svog porijekla. Na 43 meča dao je 22 gola, a ovaj Kup nacija mu je bio najbolje i možda posljednje izdanje u nacionalnom timu.

(MONDO, N.L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC