• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skolari novi trener Čelsija

Ne zna engleski, nije radio u nekom evropskom klubu, ali će pod stare dane dobiti priliku da vodi jedan od najvećih. Skolari je novi trener Čelsija.

 Skolari novi trener Čelsija Izvor: MONDO

Engleski sportski novinari umeju da budu surovi, često nemaju mere u sprdnjama, ali dešava se i da šale postanu istina. Tako je bilo i u slučaju Čelsija i brazilskog trenera Luisa Felipea Skolarija.

Jedan britanski list u sredu je objavio izmišljeni intervju za posao na Stamford bridžu. Sledi scenario:

Novi kandidat za trenera Čelsija sa svojim zastupnikom stigao je na intervju za posao.

Predstavnik Čelsija: "Dobar dan. Izvolite, sedite, raskomotite se. Da li govorite engleski?"
Kandidat odgovara: "Nau (ne)".
Predstavnik Čelsija "OK. Vidim, poveli ste prevodioca sa sobom. Koliko godina imate?".
Zastupnik trenera: "Nisam prevodilac, već zastupnik, a moj klijent ima 60 godina".
Predstavnik Čelsija "Kakva iskustva ima u trenerskom poslu?".
Zastupnik: "Pre sedam godina trenirao je Palmeiras, sa Brazilom je osvojio titulu prvaka sveta, a radio je i u Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu i Japanu. Sa Portugalom je igrao u finalu Evropskog prvenstva 2004. godine".
Predstavnik Čelsija: "Dobro, ali Čelsi ne igra u takmičenjima kao što su svetsko ili evropsko prvenstvo, niti se takmiči na azijskom kupu. Slušajte, on je mator, nema iskustva u evropskim takmičenjima, ni sa evropskim klubovima, ne govori engleski...Ovo neće ići, žao mi je".
Zastupnik: "Ali, on je Fil Skolari, vaš kandidat broj 1!".
Predstavnik Čelsija: "A, pa u redu onda...".

Ovako su engleski novinari pokušali da se našale na račun Čelsija i Skolarija, ali je londonski klub, uprkos tome što Brazilac ne govori engleski i nema iskustvo u radu sa evropskim klubovima, u sredu uveče saopštio da je portugalski selektor dobio posao na Stamford bridžu!

"Presrećni smo što možemo da potvrdimo da će Skolari od 1. jula preuzeti funkciju trenera Čelsija. Skolari je izuzetan stručnjak, jedan od najboljih na svetu. On ume da izvuče maksimum iz talentovanih igrač. Naše i njegove ambicije su se poklopile i on je sjajan izbor", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Čelsija.

Skolari je sa reprezentacijom Brazila bio svetski prvak 2002. godine, a Portugal je odveo do finala Evropskog prvenstva 2004. godine. Na tekućem EP u Austriji i Švajcarskoj, Portugal se već posle drugog kola plasirao u četvrtfinale.

Vremešni Skolari dobio je prednost u odnosu na Karla Anćelotija, Marka Hjuza i Roberta Manćinija koji su, navodno, takođe bili opcija u glavi Romana Abramoviča.

U eri Žozea Murinja Čelsi je igrao dosadan, ali produktivan fudbal. Naslednik Avram Grant uglavnom je kopirao igru Murinja, a imenovanje Skolarija za trenera Čelsija na Ostrvu se ocenjuje kao želju vlasnika "plavaca" da njegov tim igra lepši fudbal.

"Njegovoj biografiji nema šta da se zameri. Ako ste tražili trenera sa harizmom i autoritetom u svlačionici, onda je Skolari prava osoba za taj posao. Svi timovi koje je trenirao igraju onako kako bi Čelsi želeo da igra. Pretpostavljam da to što je Bosingva već doveden, a priča se da će doći i Deko, opredelilo Čelsi i Skolarija da naprave saradnju", ocenio je nekadašnji fudbaler Čelsija Gevin Pikok.

Klub nije saopštio finansijske detalje i dužinu ugovora koji je dogovoren sa brazilskim stručnjakom, jer, kako se ističe u saopštenju, "ne želi da ga remeti dok vodi Portugal na Evropskom prvenstvu".

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC