• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako je Kop prebolelo njega, preboleće i Suareza

Autor mondo.rs

Titi Kamara je živa legenda Liverpula i potpuno je u pravu kada kaže...

Kako je moguće da ne znate ko je Abubakar Sediki "Titi" Kamara?

To što je odigrao samo jednu sezonu u Liverpulu i postigao 9 (slovima: devet) golova za slavni klub, ne daje vam za pravo da ne znate ništa o njemu!

Ako pitate navijače Liverpula, on je živa legenda kluba i nije bilo potrebno da postigne ni tih devet golova, da bi to i ostao. Tačnije, on se nalazi na 91. mestu večne liste: "100 igrača koji su razdrmali Kop", a u kojoj su fanovi kluba sa "Enfilda" birali svoje najveće legende.

Štaviše, samo jedan igrač iz Afrike, golman Brus Grobelar, bolje je plasiran od Kamare, paklenog napadača sa brojem "22".

Da budemo iskreni do kraja, Kamara bi možda dao i više golova, da nije igrao u crvenom (i zeleno-crno-belom) sezoni 1999/2000, kada je menadžer Žerar Ulije u špicu imao Majkla Ovena, Robija Faulera i Emila Heskija. Svi oni zajedno, zahvaljujući Ulijeu, imali su fantastičnu sezonu i zaostali svega 24 boda za šampionom Mančester junajtedom, završivši takmičenje na odličnom četvrtom mestu.

Ali, Kamara... On je postao i ostao idol navijača još od tog oktobra 1999. godine kada je na "Enfildu" igrao protiv Vest Hema, samo dan nakon što mu je umro otac. Postigao je jedini gol za pobedu od 1:0, pao na kolena i utonuo u reku suza.

Da li je potrebno više od toga?

Posle svega, ne bi se trebalo šaliti na račun njegovog tvita u kojem, sada fudbalski veteran, kaže sledeće:

"Kada sam ja napustio Liverpul nije bilo mnogo ljudi koji su smatrali da za mene postoji zamena. Liverpul će preživeti i bez Suareza".

Ovaj tvit postao je pravi hit. Ima onih koji su Kamari odgovorili sa: "Druže, da li se šališ?", a ima i onih koji su mu poručili da će on zauvek ostati autentična legenda Kopa, iako je posle samo jedne sezone otišao u Vest Hem.

Poređenja radi, Suarez (koji je na putu ka Barseloni za oko 80 miliona evra), postigao je 82 gola na 133 utakmice za Liverpul, od čega 31 pogodak ove sezone na 33 utakmice u Premijer ligi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC