• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UŽIVO: Bane i Adem za 3:1!

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije sastaje se u generalnoj proveri pred put u Dansku sa Azerbejdžanom i vodi golovima Ivanovića i Ljajića.

 UŽIVO: Bane i Adem za 3:1! Izvor: MN PRESS

Šesta dana pre presudne utakmice u kvalifikacijama za EURO 2016, reprezentacija Srbije u Austriji namerila se na Azerbejdžan u nadi da će pronaći pravu formu za podvig u Danskoj.

U Sent Peltenu: Srbija – Azerbejdžan 3:1 (1:1).

"Orlovi" su poveli golom kapitena Branislava Ivanovića u 10. minutu protiv tima koji sa klupe drugi put predvodi Robert Prosinečki, posle čega je skromni rival uzvratio i iz prve prave akcije u 39. minutu postigao gol, preko Dimitrija Nazarova.

Međutim, u 56. minutu, naša "desetka" Adem Ljajić postigla je prvenac u reprezentaciji, i to kakav. Ljajić je "nategao" sa oko 25 metara od gola i pogodio sam ugao za prvi pogodak u 12. nastupu u nacionalnom timu.



Samo osam minuta kasnije, posle još jednog kornera, kapiten Ivanović postigao je jubilarni, deseti gol u nacionalnom timu. Nikola Maksimović je bio najviši u skoku, posle udarca iz ugla, lopta se od jednog igrača Azerbejdžana odbila na nogu našeg ofanzivnog beka, koji je rutinski, levicom, pogodio mrežu za 3:1.

Prvi gol na susretu Ivanović je dao glavom, posle centaršuta Aleksandra Kolarova iz kornera sa leve strane, a potom su naši fudbaleri, poređani u formaciju 4-2-3-1, imali još dve lepe prilike za gol, naročito Zoran Tošić u 26. minutu, posle "štikle" Adema Ljajića.



Kad nisu Srbi, jesu Azeri. Oni su u 39. minutu izveli prvu pravu akciju, koja je doduše bila spora, pa se činilo da neće biti opasnosti po Željka Brkića, međutim centarfor Karlsruea Nazarov ostavljen je sam na oko 20 metara od gola, a on je preciznim i oštrim udarcem iz prve pogodio levi ugao Brkićevog gola, koji je mogao samo da posmatra - 1:1.



Selektor Radovan Ćurčić izveo je sledeću postavu:

Brkić - Ivanović, Maksimović, Nastasić, Kolarov – Matić (od 60. Petrović), Milivojević – Ljajić (od 56. Đuričić), Tošić, Kostić – Mitrović.

U odnosu na dosadašnji tok kvalifikacija i par provera u međuvremenu, "noviteti" su Željko Brkić na golu, Nikola Maksimović na mestu štopera, Luka Milivojević u paru sa Nemanjom Matićem u sredini i Filip Kostić na levom krilu.

Uskoro opširnije...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC