• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukini ljubavni jadi i dug Crvenoj zvezdi: Svađao se sa svima i nestao kad je najviše bio potreban

Argentinac Luka Vildoza ponovo se dovodi u vezu sa Crvenom zvezdom. Evo kako je protekla njegova prva epizoda u timu sa Malog Kalemegdana.

 Luka Vildoza blizu povratka u Zvezdu Izvor: Luka Vildoza

Nagovještaj povratka Luke Vildoze u Zvezdu sigurno je probudio pomiješane emocije među navijačima crveno-bijelih. Kao prvo, taj transfer nije ozvaničen, niti će to biti prije kraja sezone u čijoj će završnici Vildozin tim Panatinaikos igrati na Fajnal-foru u Berlinu sljedeće nedjelje. Takođe, ostaje neobjašnjeno kako bi ugovor Argentinca i "zelenih" bio raskinut, jer je prošlog ljeta sklopio trogodišnju saradnju sa atinskim velikanom.

Ipak, njegova mala uloga ove sezone (5,6 poena po meču i 15 minuta u proseku u Evroligi) ne ostavljaju dilemu oko toga da li Ergin Ataman računa na beka rođenog u gradu Kilmes, nedaleko od Buenos Ajresa. Štaviše, turski stručnjak javno je kritikovao nekadašnjeg NBA igrača i tako i javno poručio da za Vildozu neće biti mjesta ni u završnici sezone, a izvjesno ni u narednoj. I do sada ga ništa nije ubijedilo da tu situaciju promjeni. A, to bi mogla da iskoristi Crvena zvezda.

Luka Vildoza odigrao je u Zvezdi sezonu 2022/23, poslije velikih problema sa povredom desnog stopala i nakon operacije u Americi, gdje je nedugo nosio dres Milvokija poslije oporavka. Kada je shvatio da u Sjedinjenim Američkim Državama neće biti prostora za njega, Vildoza je odabrao da se vrati u Evropu i da zaigra za Crvenu zvezdu, protiv koje je igrao četiri sezone u dresu Baskonije. I bio je to pravi izbor, jer je u prvom dijelu sezone pokazao koliko može, u decembru je postao MVP mjeseca Evrolige i oduševljavao navijače.

Njegov veliki pad u formi, uzrokovan povredom i ljubavnim problemima, učinio je da Argentinac u odlučujućoj fazi sezone ne bude na nivou na kojem je pokazao da može da bude. I Zvezda je zbog toga trpjela, tadašnji trener Duško Ivanović ga je branio ("vratiće se Luka, vratiće se kada bude trebalo"), ali Vildoza je ipak ostao dužan Zvezdi u završnici. Da li će od ljeta vratiti taj dug?

"Svađao sa se sa svima"

Izvor: MN PRESS

"Imao sam neke probleme u privatnom životu, osjećao sam se tužno. Svi znaju o tome, znaju koliko mi je ona bila važna, čuli ste sve. Sada se vraćam životu i košarkaškom ritmu, ponovo sam srećan", govorio je Vildoza u martu prošle godine, kada je već igrao na "staru slavu" u Zvezdi, čekajući odlazak u PAO na skupocjeni ugovor.

"Kada imate probleme u životu samopouzdanje vam se smanjuje i mislite o problemima u privatnom životu. Ego i ponos su problem i sve probleme prenosite na teren. Svađao sam se sa svima, sa Duškom, sa saigračima, sa novinarima, sa svima. Sada mi je dobro, izvinite ako sam ikome išta loše rekao", takođe je objasnio Argentinac, koji je i tokom utakmica ulazio u sukobe sa saigračima.

Poslije sezone u kojoj nije previše doprinio plasmanu Panatinaikosa na Fajnal-for, Vildoza bi mogao da krene nazad za Beograd, gdje su ga ove nedjelje mnogi "prepoznali" u pjesmi pjevačice Teodore Džehverović, sa kojom je bio dovođen u vezu. Argentinac je tokom boravka u Zvezdi raskinuo sa dugogodišnjom devojkom Ajnarom Hihom, započeo vezu sa srpskom odbojkašicom Milicom Tasić, i ona je viđena na utakmicama Evrolige i u dvorani Panatinaikosa u Atini.

U slučaju Vildozinog (28) povratka u Zvezdu, sigurno bi se u "Pionir" vratila i lijepa Milica, u ložu iz kojeg ga je i ranije bodrila. Sa druge strane, Luka bi u svom prošlom iskustvu u Beogradu imao dobru šansu da uči kako da spriječi da se ljubavni problemi održavaju na to koliko će biti dobar igrač kada stane na teren. A ako se zaista vrati u Beograd i ako bude onaj pravi, bilo bi to potencijalno najveće pojačanje crveno-bijelih tokom ljeta. Ovog ljeta Vildoza će napuniti 29 godina, ulazi u punu igračku zrelost i ako bude i mislima na terenu biće veliko pojačanje svakom klubu u koji pređe.

Vildoza ima vremena da odluči

Izvor: MN PRESS

Luka Vildoza imaće pred sobom slobodno ljeto jer Argentina neće učestvovati na Olimpijskim igrama. Sa reprezentacijom je 2019. osvojio srebro na Mundobasketu u Kini i ima zlata sa Panameričkih igara u Limi 2019. i sa Južnoameričkih igara u Čileu 2014. U tom periodu još je igrao za matični Kilmes u Argentini, iz kojeg je 2016. godine došao u Baskoniju i sa njom je 2020. spektakularno postao prvak Španije pod vođstvom Duška Ivanovića. U Zvezdinom dresu osvojio je Kup Koraća i Superligu Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC