• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I dalje je jak: Ibra izbacio Čelsi!

Autor mondo.rs

U četvrtfinale Lige šampiona plasirao se PSŽ. Ekipa iz Pariza pobedila Čelsi i u Londonu 2:1.

Pari Sen Žermen je u sredu ispisao istoriju.

Ne zbog plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, uspevao je klub iz Pariza i ranije u tome, već zbog pobede u Engleskoj, prve od kada je klub osnovan pre 46 godina.

Čelsi - PSŽ 1:2 (1:1)!

U poslednje tri sezone žreb je hteo da se svaki put u eliminacijama elitnog UEFA takmičenja sastanu Čelsi i PSŽ. Učinak je u prethodna dva puta bio polovičan, a sada je prednost na strani "svetaca". Zasluženo!

Kvalitetniji tim nastavlja ka trofeju, koji nikada nije stigao do vitrina Parka Prinčeva, ali ni do ruku Zlatana Ibrahimovića, fudbalera sa najviše nastupa u elitnom UEFA takmičenju bez osvojene Lige šampiona.



Ove sezone mu je, možda, i poslednja šansa!

Bogato društvo iz "Grada svetlosti" odigralo je disciplinovano i u pravom momentu stiglo do drugog gola, koji je potpuno sputao "plavce".

Gosto su poveli preko Adrijena Rabioa u 15. minutu. Najveći deo posla, pre nego što je mladi fudbaler postavio nogu i skrenuo loptu u gol, završili su Anhel di Marija i Zlatan. Prvi je majstorski odigrao u prostor za Šveđanina, a ovaj se namestio, izabrao pravi trenutak i uputio nepogrešiv pas na "drugu" stativu.

Prednost PSŽ-a je trajala do 27. minuta. Grešku Tijaga Mote na sredini terena, nekoliko metara u polju "svetaca", fudbaleri Čelsija kaznili su sjajnim kombinovanjem Pedra, Vilijana i Dijega Koste. Španac je "lažnjakom" izbacio Tijaga Silvu, a onda levicom pogodio mrežu.

Čelsi je bio u ofanizivi i samo što je promašio dve kolosalne šanse bio je kažnjen. Kevin Trap je odbranio udarce Vilijana i Edena Azara, a na drugoj strani, u kontri, Di Marija je ubacio loptu u kazneni prostor, gde se za poziciju izborio Ibrahimović i u svom stilu okončao muke "plavaca".

PSŽ je prošao...

Nemanja Matić nije dobio priliku, a Bane Ivanović je odigrao na poziciji štopera, sa kapitenskom trakom, svih 90 minuta.



UŽIVO:

Na Stamford Bridž dolaze "sveci"! Jedan od derbija osmine finala Lige šampiona igra se u Londonu...

PSŽ napada četvrtfinale, a za prolaz će morati da odbrani 1:2 iz Pariza. Zlatan Ibrahimović i društvo sa Parka Prinčeva imaju ulogu favorita, ostaje samo pitanje da li su sposobni da je iznesu do kraja.

Čelsi je u prošlosti i te kako znao da odigra na rezultat i da od potpunog autsajdera stigne do najvećih visina. Osetli su to na svojoj koži i Barselona, i Bajern...

Nemanja Matić je na klupi, a Branislav Ivanović u startnih 11.


Pari Sen Žermen – Čelsi u Evropi: 2-3-2

I prošle sezone, "sveci" i "plavci" sastali su se u osmini finala. Bilo je 1:1 na "Parku prinčeva" (Kavani 54 – Ivanović 36), pre nego što je PSŽ posle burnog revanša nekako izborio prolazak dalje – 2:2. Počelo je kontroverznim isključenjem Zlatana Ibrahimovića u 31. minutu, posle čega je Gari Kejhil doveo domaćina u vođstvo u 81, a David Luiz izjednačio u 86. i uveo meč u produžetke.

Tamo, Eden Azar pogodio je sa penala u 96. minutu, a Tijago Silva uspeo da izjednači u 114. i odvede francuskog šampiona u četvrtfinale.

U sezoni 2014/15, PSŽ je bio impresivan u prvoj utakmici četvrfinala i rezultatom 3:1 otišao na "Bridž" (Laveci 4, Luiz ag 61, Pastore 90+3 – Azar pen 27), ali se ispostavilo da to nije bilo dovoljno, jer je Čelsi iskoristio domaći teren i golovima Andrea Širlea (32) i Dembe Baa (87) izjednačio na 3:3 ukupno, ali otišao dalje zahvaljujući golu u gostima.

Ovo je treća sezona zaredom kako plavo-crveni i plavi igraju nokaut mečeve u Ligi šampiona.

ČELSI: Kurtoa - Kenedi, Ivanović, Kejhil, Aspilikueta - Mikel, Fabregas, Vilijan - Pedro, Azar, Dijego Kosta.

PARI SEN ŽERMEN: Trap - Markinjos, David Luiz, Tijago Silva, Maksvel - Rabio, Tijago Mota, Matuidi - Di Marija, Lukas Moura, Ibrahimović.

- Zlatan je igrač sa najviše nastupa u Ligi šampiona (116 utakmica) bez osvojenog trofeja.



67' - GOOOL! Trap je učinio što je do njega, a onda je posle nepunih 100 sekundi kasnije kapitulirala odbrana Čelsija. Brza kontra PSŽ-a pretvorena je u veliko slavlje gostiju. Anhel Di Marija je odlično sa leve strane pronašao Zlatana Ibrahimovića u srcu kaznenog prostora, a ovaj bez greške realizovao sjajan napad.





65' Kevin Trap spasava PSŽ. Dva udarca, prvi Vilijana, pa Azara. Odlične odbrane... Možda i za četvrtfinale.

60' - Dijego Kosta zbog povrede mora da napusti teren. Veliki hendikep za Čelsi! U igri je Bernard Traore.



49' - Vilijan je prošao po levom krilu, ubacio u sredinu, ali Kosta i Aspilikueta nisu uspeli da smeste loptu u mrežu. Izgleda da će biti ovo zanimljivih 45 minuta!

- Nema promena u sastavima ekipa...

Završeno je prvo poluvreme!

- Čelsi je imao još nekoliko vrlo obećavajućih situacija ispred gola PSŽ-a, ali nije uspeo da stigne do rezultata koji bi anulirao prednost "svetaca".


Costa GOAL (1:1) Chelsea Fc vs Paris Saint...by OfficialGoals

27' - GOOOL! Majstorija fudbalera Čelsija. Ali, golu je prethodila greška Tijaga Mote na svojoj polovini. Pedro je odigrao za Vilijana, ovaj za Dijega Kostu, koji se sjajno snalazi u golmanskom prostoru PSŽ-a i postiže pogodak za izjednačenje.



15' - GOOOL! PSŽ vodi! Mat u tri poteza, Di Marija za Zlatanam koga su zaboravili "plavci" na desnoj strani napada. Šveđanin je sačekao i onda u pravo vreme poslao loptu po zemlji na "drugu" stativu, gde je uklizao Rabio i pogodio!





3' - Prva prilika i odbrana Trapa. Dijego Kosta je šutirao sa ivice kaznenog prostora.

- Počeio je!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC