• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Primio sam mito"

Autor mondo.rs

Bivši potpredsednik Međunarodne fudbalske federacije Alfredo Havit priznao da je primio mito prilikom prodaje marketinških prava za određena takmičenja.

Korupcionaško klupko nastavlja da se odmotava.

Alfredo Havit, bivši potpredsednik FIFA, priznao je pred okružnim sudom u Bruklinu da je primio više stotina hiljada dolara mita u vezi sa prodajom marketinških prava.

On je izašao iz zatvora uz kauciju, a sledeći put će se pojaviti pred sudom u oktobru.

Havitu će biti oduzeto 950.000 dolara.

Bivši visoki funkcioner FIFA objasnio je sudiji da se udružio sa ostalima da kompanije na Floridi i Argentini dobiju marketinška prava u zamenu za mito uplaćen na bankovne račune koje su on i njegova porodica kontrolisali u Panami i Hondurasu.

"Znao sam da je pogrešno da primim tolike isplate", rekao je Havit, koji je priznao krivicu u slučaju kojim je obuhvaćeno više od 40 osoba širom sveta.

Tužilaštvo je saopštilo da su fudbalski čelnici u poslednjih 25 godina uzeli stotine miliona dolara u sklopu nelegalnih isplata.

Havit, advokat iz Hondurasa, je od juna do 3. decembra prošle godine bio predsednik Fudbalskog saveza Severne i Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF). On je početkom godine iz Švajcarske izručen SAD.

Bivši predsednik Hondurasa Rafael Kaljehas, koji je bio i član FIFA komiteta za televiziju i marketing, prošlog meseca je priznao krivicu za reketiranje prilikom prodaje televizijskih i marketinških prava za Svetska prvenstva 2014, 2018. i 2022. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC