• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučelić: Na napade odgovaramo rezultatima

Autor mondo.rs

"Svi igrači u vlasništvu Partizana. Dug će verovatno biti smanjen. Narušen ugled kluba, ali stižu novi sponzori. Vratiti navijače..." , pročitajte o čemu je govorio predsednik Partizana Milorad Vučelić.

 Milorad Vučelić predsjednik FK Partizan Izvor: MN PRESS

Predsednik Partizana Milorad Vučelić gostovao je na klupskoj televiziji i odgovarao na aktuelna pitanja.

Prvi čovek crno-belih pričao je o čuvenoj Omladinskoj školi, izgradnji internata, dugovima, sponzorima, sportskom novinarstvu u Srbiji, ali i o "slučaju majice".

"Vrlo je značajno to što prethodnih godinu i po dana u Partizanu nije bilo nikakvog haosa. Postojao je nered oko kluba, ali je u samom Partizanu bio visok stepen reda i uspešnosti vođenja i to ga je krasilo. Problematičnih stvari nije bilo pod prinudnom upravom i radnom grupom posle odlaska predsednika Popovića", rekao je Vučelić za Partizanovu televiziju.

Od kada je imenovan za predsednika Partizana obavio je razgovore sa svim sektorima u klubu.

"Sa sportskim sektorom smo prvo seli razgovaraili o ekipi, atmosferi i budućnosti. Kao što se vidi, imamo dobre rezultate i to je, da budemo realni, nastavak serije. Održao sam sastanke sa svima u klubu, a posebno naglašavam dva duža razgovora sa Omladinskom školom, gde smo pretresli pitanja i već teku pripreme za stvaranje budžeta za narednu godinu. Na moj izričit zahtev mi ćemo sutra sa Bošnjakom potpisati ugovor, kako bismo izbegli slučajeve kao sa Pantićem i Živkovićem", rekao je Vučelić i dodao da Partizan završava papirologiju oko izgradnje sada već čuvenog Internata.

Predsednik Partizana najavio je početak izgradnje Internata za decembar mesec.

"Manje više papiri i dokumetnaciju su okončani, ostaju još detalji"

Kipar i Slovenija

"Definisali smo zimske pripreme i uplatili ih. Partizan će ići u Sloveniju i na Kipar.

Dugovanja?

"Moram da kažem da se javljaju dugovanja iz prethodnih vremena. Ona nisu bila zapostavljena revizijama, nego jednostvano stižu i moramo da ih raščistimo", nastavio je Vučelić o problemima.

Prvi čovek kluba naglasio je da su najmanja dugovanja napravljena od 2015. godine do danas.

"Po mojim sadašnjim uvidima dug Partizana neće biti povećan, već će biti smanjen. Angažovali smo se oko sponzora, kako bi potpisali neke nove ugovore. Sve što se dešavalo oko Partizana u medijima donelo je štetu ugledu i zaustavilo je određene sponzore da dođu u klub. Obavili smo razgovore sa stranim partnerima i to ćemo nastaviti da radimo."

Podele u Partizanu... Kako vratiti legende i javne ličnosti u klub?

"Učiniću sve napore da te ljude ili barem većinu vratim u Partizan. Jedan od naših glavnih zadataka je vraćanje publike na stadion. Sve što se dešavalo odrazilo se i na posetu. Mi to moramo da obnovimo, jer u odnosu na našeg glavnog rivala mi imamo znatno manje publike na stadionu."

Milorad Vučelić i Miloš Vazura
Izvor: MN PRESS


Malo se sitišala situacija posle Skupštine. Rat dve Partizanove struje polako jenjava.

"I dalje postoje napadi na Partizan preko raznih televizijskih stanica, gde se dovode u pitanje razni pojedinci. Ni ne znam šta ti ljudi pričaju, ali čujem da negativno govore o Partizanu. To mora da se okonča. Čudno je da neki od tolike ljubavi prema Partizanu rade protiv interesa kluba. Čudno je i da predstavnici drugih klubova, koji su sa nama u takmičenju, napadaju nas. U isto vreme neko napada suđenje i Partizan. Ne možemo mi sada da napadamo Crvenu zvezdu, Metalac, Vojvodinu... Može suđenje, ali mi nije jasno da napadaju Partizan bez dokaza. Potreno je strpljenje. Lično imam kondiciju da izdržim te napade."

Omladinska škola?

"Mi više nećemo imati talente u Školi koji nije Partizanov. Mi ne možemo sa sprečimo da punoletna osoba ima menadžera. Na to ne možemo da utičemo, ali možemo da utičemo da transferi budu rešavani u interesu Partizana. Gledaćemo da maksimalno ispoštujemo igrača i da ga zaštitimo, jer imamo primere kako su prolazili kada su roditelji i menadžeri odlučivali. To može da deluje strašno štetno, uostalom imamo primere. Ne smemo više da dođemo u situaciju da nas neko ucenjuje."

U Partizanu su svi igrači u njegovom vlasništvu, osim onih koji su na pozajmicama.

"U igračkom pogonu ne postoji igrač koji nije 100 odsto u vlasništvu Partizana. Imamo Marka Jankovića koji je pozajmljen od Olimpijakosa i sada ćemo rpičati o otkupu ugovora. Postoje fudbaleri sa klauzulama u ugovor da recimo mogu da odu ako se pojavi ponuda od dva i po miliona, ali to je nešto drugo."

Vučelić
Izvor: YouTube


"Slučaj majice"?

"Tradicija u našem narodu da se ode na sahranu ako ste nekog poznavali i ne očekuje se da se to 'unovči'. Nečasno je tako nešto meni pripisivati. Samo lopovi misle da je svako lopov. Nečasni misle da i drugi rade nečasno. Ovde nema govora o tome. Znamo kako je došlo do majici. Od navijača se očekuje da podržavaju svoj klub. Da ukoliko imaju gubitak jednog istaknutog navijača to nadoknade svojim prisustvom, ukoliko poštuju ono što je činio kako navijač. Klubom upravlja Skupština, Upravni odbor i regularni organi kluba, a ne navijači. Oni su dobrodošli. To je tabloidnost koja je nametnuta svim sverama društva, pa i sportu."

Vučelić je ljut i na novinare.

"Ovo je vrsta novinarsta koje činjenice ne zanimaju. Novinarstvo ima jedno pravilo: Činjenice su neprikosnovene, komentar je slobodan. To je svetski trend. Sada imamo inverziju novinarsku gde je komentar unapred smišljen i dat, a činjenice u nebitne. Naručito u sportu", ističe nekadašnji generalni direktor RTS (1992-1995).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC