• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga: Raspored, TV prenosi, lista strelaca!

Autor mondo.rs

Ovog vikenda biće odigrano 17. kolo prvenstva u fudbalu. Evo i najave.

Pred ulazak u nedelju u kojoj će igrati dve prvenstvene utakmice, u sredu pa nedelju, superligaši će posao u 17. kolu obaviti u petak i subotu.

Večeras, od 17 časova uz direktan prenos na Areni sport, Partizan će imati priliku da pobedi odlični Napredak i pojača pritisak na lideru i šampionu, Crvenoj zvezdi, pred neugodno gostovanje u Gornjem Milanovcu ekipi Metalca, dan kasnije.

Nisu često igrači Marka Nikolića bili u prilici da igraju pre "večitog rivala" i tako bar na neko vreme smanje bodovni zaostatak koji je posle dva minimalca crno i crveno-belih prošlog vikenda ostao šest bodova.

Za to će im biti potrebna deseta superligaška pobeda u poslednjih 11 kola, uz remi sa Radničkim iz Niša, a zanimljivo je reći da se Partizan i Napredak sastaju već treći put ove sezone. U Kruševcu u prvom krugu Superlige bilo je 2:1 za domaći tim, a "Parni valjak" se potom delimično revanširao pobedom od 3:1 u Kupu Srbije, u Humskoj.

Crvena zvezda, koja je na dva prethodna gostovanja zabeležila minimalne pobede od 0:1, prvo nad Borcem u Čačku, pa Napretkom u Kruševcu, što je "čarapanima" bio prvi poraz na svom terenu ove sezone, spremaju se i za treće uzastopno gostovanje što se neće više ponavljati do kraja sezone.

Ekipu koja je od poraza u 152. "večitom derbiju", tačnije od 17. septembra kada je Partizan pobedio 1:0, ostvarila šest pobeda i jedan remi sa Spartakom u Subotici, dočekuje tvrd sastav Metalca koji je prošle sezone odoleo kod kuće u meču sa crveno-belima. Bilo je 0:0 još u julu 2015, posle čega je trener Zvezde Miodrag Božović poveo ekipu u rekordnu seriju pobeda.

Lista strelaca:

8 – Paločević (Vojvodina)

7 – Bjedov (Javor)

7 – Leonardo (Partizan)

7 – Mrkić (Radnički)

7 – Sikimić (Crvena zvezda)

7 – Stojanović (Voždovac)

7 – Vijeira (Crvena zvezda)

6 – Bojović (Mladost)

6 – Malbašić (Vojvodina)

Dva puta igrali su Crvena zvezda i Metalac od tada, oba puta u Beogradu i bilo je 2:0 i 3:1.

Metalac je u prve tri utakmice na svom stadionu ove sezone, protiv Borca, Napretka i Mladosti, ostvario tri pobede bez primljenog gola, ali je od tada bez slavlja pred domaćim navijačima: 0-3-2, uz poraze od Radničkog i Partizana.

Tokom tih pet mečeva bez osvojena tri boda, ekipa Nenada Vanića postigla je samo dva gola.

Fudbaleri Vojvodine od 13 časova igraju na gostujućem terenu protiv Bačke i žele pobedu kako bi zadržali korak sa Partizanom. Ekipa Nenada Lalatovića vezala je dve pobede, dok je Bačka u poslednjih pet kola osvojila samo bod i pretposlednja je na tabeli sa 11 bodova.

U gradskom derbiju Rad će dočekati Voždovac i pokušaće da prekine niz od tri utakmice bez pobede. Voždovac u utakmicu ulazi ohrabren pobedom u prošlom kolu protiv Spartaka (2:0), kojom je prekinuo niz od pet poraza.

Rad je 10. na tabeli sa 19 bodova, a Voždovac na 11. mestu ima dva boda manje.

Novi Pazar će od 13 časova na svom terenu igrati protiv Javora i pokušaće da prekine niz od pet utakmica bez pobede, tokom kojih je osvojio samo bod, dok ekipa iz Ivanjice želi da nastavi niz od pet utakmica bez poraza, odnosno tri uzastopne pobede.

Radnički će u Nišu od 13 časova u duelu sa Spartakom pokušati da prekine niz od dva poraza, dok Radnik u isto vreme u Surdulici protiv Čukaričkog želi da prekine niz od tri poraza u ligi.

Mladost od 13 časova dočekuje Borac i pokušaće da ostvari dobar rezultat i ostane u gornjem delu tabele. Ekipa iz Čačka nije pobedila u poslednjih 10 utakmica, vezala je četiri poraza i poslednja je na tabeli sa osam bodova.

Parovi 17. kola:

U petak:

Partizan - Napredak (17.00, Arena sport 1)

U subotu:

Mladost - Borac (13.00)
Novi Pazar - Javor (13.00)
Bačka - Vojvodina (13.00, RT Vojvodina)
Radnički - Spartak (13.00)
Radnik - Čukarički (13.00)
Voždovac - Rad (13.00)
Metalac - Crvena zvezda (15.00, Arena sport 1)

Tabela: Crvena zvezda 41, Partizan 35, Vojvodina 35, Napredak 31, Mladost 28, Radnički 27, Spartak 22, Metalac 20, Javor 20, Rad 19, Voždovac 17, Čukarički 16, Radnik 15, Novi Pazar 12, Bačka 11, Borac 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC