• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan "iz mrtvih" do pobede! (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Partizan stigao i prestigao prednost Napretka, od 0:2 do 3:2! Oba tima završila sa po 10 igrača! Pogledajte golove i šanse.

Koliko uzbuđenja, golova, preokreta i kartona u derbiju 17. kola Superlige Srbije!

Partizan - Napredak 3:2 (1:2), posle vođstva Kruševljana 2:0, isključenja napadača Partizana Uroša Đurđevića, a potom i penala za Partizan i izjednačavanja snaga na terenu, da bi crno-beli srećno stigli do nova tri boda.

Strelci: Gobeljić 19. minut (0:1), Vukanović 42. minut (0:2), Leonardo 45+1 (1:2), Leonardo 55. minut iz penala (2:2) i Alen Stevanović u 84. minutu, 3:2.

Zasluženo? Da, moglo bi se reći da je Partizan zasluženo stigao do 12. trijumfa u prvenstvu, ali isto tako bi bilo zasluženo i da je Napredak ostao neporažen u Humskoj. Najslabiji akter utakmice bio je sudija Nenad Đokić, koji je grešio na obe strane, pravio previde, opraštao grube prekršaje, a opet olako se mašio za džep i vadio kartone u nekim drugim situacijama...

Sudija Nenad Đokić
Izvor: MN PRESS



Biće sigurno mnogo polemike oko toga da li je bio penal za Partizan (Božinov, nad kim je napravljen faul, posle meča rekao: "Normalno da je bio penal"), ali i da je li je Uroš Đurđević opravdano dobio drugi žuti (sudija je okarakterisao njegov pad kao simuliranje), da li je Gregoru Balažicu bar dva puta progledao kroz prste zbog zaista oštrih startova nad igračima Napretka, da li je u pojedinim situacijama ispravno video i presuđivao...


Napredak je savladao Partizan na početku ove sezone (2:1 Pod Bagdalom u 2. kolu prvenstva), a malo mu je nedostajalo da zagorča život i u Beogradu.

Glavni krivac što se Napretku nije posrećilo da to uradi jeste Leonardo, strelac dva gola i fudbaler koji zaista pravi razliku na terenu. A i u ovoj utakmici se pokazalo koliko njegov zemljak Everton nedostaje timu kada ga nema (izostao zbog bolesti).

Izvor: MN PRESS



U ovu utakmicu Partizan je ušao kao tim sa najboljom odbranom u dosadašnjem toku prvenstva. Primili su crno-beli samo 10 golova, a večeras u Humskoj, pred malobrojnim auditorijumom, dva! U pojedinim situacijama tragikomično je delovala odbrana Partizana, pre svih Gregor Balažic.

Napadač Napretka Aleksa Vukanović pokazao je izuzuetan kvalitet i u više navrata je sam nadmudrivao svoje čuvare. Opet, da na golu Napretka nije bilo Nikole Petrovića (bivšeg golmana Partizana), Partizan bi, možda, ranije završio posao protiv raspoloženih i motivisanih gostiju iz Kruševca, koje zaista znalački sa klupe predvodi Dragan Ivanović.

Pohvalu, međutim, zaslužuje i trener domaćih Marko Nikolić. U situaciji kada je Partizan "jurio" pobedu, hrabro je odlučio da iz igre izvuče jednog od štopera (Balažica), a u igru uvede ofanzivnog vezistu (Marka Jankovića).

Isplatilo mu se!

STATISTIKA:

Glavni sudija Nenad Đokić (Užice), a pomoćnici Vladimir Jovanović (Čačak) i Nemanja Petrović (Užice).


Crveni kartoni (po dva žuta) dobili su: Uroš Đurđević (Partizan), Nikola Leković (Napredak).

Žuti kartoni: Leonardo, Miletić, Milenković (Parzizan), Markovski, Ndiaje, Miladinović (Napredak).

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Balažic (od 65. minuta Janković), Milenković, Miletić, Jevtović, Ilić, Leonardo (od 90. minuta Vlahović), Stevanović, Đurđević, Božinov (od 86. minuta Ostojić).

NAPREDAK: Nikola Petrović, Simonović, Leković, Miladinović, Šarac (od 65. minuta Jovović), Ndiaje, Šljivić, Gobeljić, Markoski, Urošević, Vukanović.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA UTAKMICE



TOK UTAKMICE:

4. minut - Prva šansa na utakmici. Za Napredak! Vukanović je šutirao sa visine šesnaesterca, Kljajić samo odbio loptu, a Milenković je otklonio opasnost.

6. minut - Slobodan udarac za Partizan, a 20-ak metara. Leonardo je šutirao, ali daleko od gola. Ume on mnogo bolje i preciznije...

9. minut - Čudna odluka sudije Đokića. Đurđević je bio očigledno držan rukama, ali nije dosuđen faul pored aut-linije, već aut za Kruševljane.

14. minut - Još jedna čudna odluka sudije Đokića. Vukanović je kao metak krenuo ka golu Partizana, pretrčao je Vulićevića, potom je dao sebi for, sigurno bi pretrčao i Balažica, ali ga je Slovenac oborio. Za sudiju Đokića nije bio faul. A odmah potom start nad Đurđevićem na drugoj strani polja i opet nema faula...

POGLEDAJTE START BALAŽICA

Balažic start
Izvor: YouTube



15. minut - Jedna od boljih akcija Partizana, igralo se na "prvu", Božinov je na kraju proigrao Leonarda, ali je bio budan golman Napretka Nikola Petrović, nekadašnji čuvar mreže crno-belih.

17. minut - Prvi žuti karton na meču. Dobio ga je Nikola Leković, igrač Napretka i bivši fudbaler Partizana, zbog starta nad Sašom Ilićem (sa obe ruke).

18. minut - Najlepši trenuci meča do sada! Leonardo je u trku šutirao sa visine šesnaeterca, lopta je padala u gol, ali je Petrović sjajno intervenisao i "izvadio" je ispod prečke.

Leonardo udarac
Izvor: YouTube



20. minut - GOOOOOOOOL! Napredak vodi 1:0, strelac je Marko Gobeljić. Dugo je lopta bila oko 16 metara crno-belih, sudija Đokić ponovo nije svirao očigledan faul za Napredak, ali su se Kruševljani nekako izborili za loptu, Gobeljić je dobio sjajnu loptu, iza leđa Miletića i samo je potkopao ispred istrčalog Kljajića.

POGLEDAJTE

Partizan - Napredak 0:1
Izvor: YouTube


26. minut - Žuti karton dobija Leonardo zbog prigovora. Igrači Napretka su okuraženi vođstvom i veoma su opasni iz kontranapada.

29. minut - Kakva šansa za Partizan, za Božinova! Ali, njegov udarac se od prečke odbio u gol-aut. Miletić je oštro centrirao, po zemlji, lopta je prošla kroz "šumu nogu", da bi stigla do Božinova, koji je iz prve šutirao, ali... Potom je podigao ruke i izvinio se malobrojnoj publici na stadionu.

Božinov šansa
Izvor: YouTube



32. minut - Žuti karton za Markoskog. Kapiten Napretka koji ima 36 godina, nepropisno je startovao na svog kolegu, gotovo vršnjaka, Sašu Ilića.

34. minut - Žuti karton za Đurđevića, zbog toga što je protivnika udario laktom.

36. minut - Leonardo je prošao po levoj strani, zavrnuo u sredinu šesnaesterca, ali odbrana Napretka je intervenisala.

37. minut - CRVENI KARTON ZA ĐURĐEVIĆA! Drugi žuti karton, jer je sudija Đokić procenio da je simulirao prekršaj. Ndaje je rukama odgurnuo Đurđevića (jasno se videlo), a onda je napadač Partizana pao posle dva koraka... Sudija Đokić je dosudio indirektan udarac za Napredak i pokazao drugi žuti Đurđeviću, uz velike proteste igrača Partizana i navijača.

POGLEDAJTE

Crveni za Đurđevića
Izvor: YouTube



42. minut - GOOOOOL! Partizan u konopcima! Napredak vodi 0:2, strelac je Aleksa Vukanović, posle komične greške Balažica i MIletića, koji su krenuli ka lopti, pa stali, a tu njihovu glupost iskoristio je Vukanović i lako matirao Klajića u situaciji jedan na jedan.

Partizan - Napredak 0:2
Izvor: YouTube



43. minut - Nova šansa za Partizan da se vrati u meč! Leonardo je sjajno proigrao Božinova, koji je hteo sve sam da završi i promašio je. Leonardo je gledao u nebo, pa prema Božinovu, ljutio se što nije dobio loptu, jer bi bio siguran gol...

Božinov ponovo promašuje
Izvor: YouTube



45+2 - GOOOOOOOL! Partizan smanjuje preko Leonarda! Leonardo je odigrao dupli pas sa Sašom Ilićem i egzekucija Brazilca! Partizan je u životu!

Partizan - Napredak 1:2
Izvor: YouTube



45+3 - Kakva šansa za Napredak! Šarac je sve lepo uradio, izbacio je Balažica, poslao ga "po burek" i kada je uputio udarac, Marko Jevtović se bacio i zaštitio gol.

KRAJ POLUVREMENA! Uh, koliko uzbuđenja! Leonardo hramajući odlazi u svlačionicu...

- Počelo je drugo poluvreme, Partizan je, iako sa desetoricom, jasno pokazao nameru da stigne do gol(ov)a, a Napredak preko Vukanovića i dalje pravi probleme smušenoj odbrani crno-belih.

49. minut - Novi žuti karton, dobio ga je Miletić iz Partizana.

51. minut - Ponovo akcija za Božinova, šutirao je bugarski fudbaler, ali je njegov udarac blokirao Miladinović.

52. minut - Dva ošra starta štopera Partizana u nekoliko trenutaka na sredini terena. Najpre je Balažic "otkinuo" Markoskog, sudija je pustio prednost, da bi Milenković "sačekao" Vukanovića i "prelomio ga". Milenković je dobio žuti karton, Balažic se provukao.

54. minut - PENAL ZA PARTIZAN i CRVENI KARTON ZA LEKOVIĆA! Leković je povlačio za dres Božinova, a onda ga je pustio, Bigarin je iskusno pao.

Penal za Partizan
Izvor: YouTube



GOOOL! Leonardo je precizan - 2:2!

Partizan - Napredak 2:2
Izvor: YouTube


63. minut - Rasplamlsala se borba u Humskoj, Partizan napada... I velika šansa za preokret! Balažic je odlično skočio u šesnaestercu Napretka, šutirao, ali pravo u Petrovića!

65. minut - Zanimljiva odluka Marka Nikolića. Umesto štopera Balažica, ubacio je vezistu Marka Jankovića. Partizan igra sa trojicom nazad - Vulićević, Milenković i Miletić. U istom minutu, nova čudna odluka sudije Đokića - dosudio je korner za Partizan, iako je bilo očigledno da je loptu izbacio Alen Stevanović.

69. minut - Marko Jevtović je odlično izveo slobodan udarac sa 20-ak metara, stavio je na muke Petrovića, ali je bivši golman Partizana ponovo na visini zadatka.

74. minut - Sudija Đokić maše kartonima! Novi je pokazan Ndiajeu. Opravdano, oborio je Jevtovića grubo na sredini terena.

75. minut - Sjkajan centaršut Vulićevića, Leonardo je skočio u srcu šesnaesterca, udario glavom i promašio zamalo! Petrović je ostao ukopan na gol-liniji...

78. minut - Nova propuštena šansa za Božinova! Stevanović je idealno poslao loptu sa leve strane, Božinov je u padu zahvatio i prebacio gol.

81. minut - Napredak je imao sreće! Leonardo je sjajno izveo slobodan udarac. Ali, tik pored stative. Prethodno je upravo on oboren, a Bojan Miladinović je dobio žuti karton.

84. minut - GOOOOOOOL! 3:2 za Partizan! Alen Stevanović za preokret! Lopta je pogodila igrača Napretka Simonovića i prevarila Petrovića.

Partizan - Napredak 3:2
Izvor: YouTube



87. minut - Nikolić vraća štopera u igru, izbacuje Božinova. U zadnjoj liniji tima sada je i Bojan Ostojić.

89. minut - Napredak je krenuo napred, obećavala je akcija, ali je Urošević sve uprskao lošim prijemom.

PAROVI 17. KOLA:

petak, 25. novembar:
Partizan - Napredak 3:2 (1:2)

subota, 26. novembar:

Mladost - Borac (13h)
Novi Pazar - Javor (13h)
OFK Bačka - Vojvodina (13h)
Radnički Niš - Spartak (13h)
Radnik - Čukarički (13h)
Voždovac - Rad (13h)
Metalac - Crvena zvezda (15h, direktan TV prenos Arena sport 1)

TABELA: Crvena zvezda 41 bod, Partizan /+1/ 38, Vojvodina 35, Napredak /+1/ 31, Mladost 28, Radnički 27, Spartak 22, Metalac 20, Javor 20, Rad 19, Voždovac 17, Čukarički 16, Radnik 15, Novi Pazar 12, Bačka 11, Borac 8.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC