• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi poraz Borca, Čuka i Napredak slavili!

Autor mondo.rs

Odigrane su prve utakmice 18. kola Superlige. Mnogi timovi nastavili su "po svom".

Odigrano je 18. kolo Superlige, a poslednjeplasirani Borac iz Čačka ostaće s tom jednom pobedom zabeleženom 20. avgusta u meču sa Novim Pazarom.

"Zebre" su i danas poražene, kraj Morave. Voždovac je opet bio bolji.

Opet, utoliko što je 6. avgusta na krovu tržnog centra bilo 2:0. Ovog puta Borac je uspeo da zatrese mrežu "zmajeva" ali ne i više od toga - 1:2 (0:0).

Oba gola postigao je 24-godišnji napadač Stefan Dražić, isto koliko je dao u prethodnih 17 kola.

Nakon njegovih pogodaka u 59. i 67. minutu, Lazar Jovanović dao je nadu "fenjerašu" da će izbeći 12. poraz ove sezone, ali je njegov gol u 76. minutu bio samo utešni. Borac je ove sezone imao tri serije - tri poraza u nizu, tri remija u nizu, a sada se nalazi u novoj crnoj seriji od šest poraza u nizu uz samo dva postignuta gola.

"Podela bodova" jedini je razlog što već poslednjeg dana novembra ne govorimo o Čačanima kao budućem članu Prve lige Srbije.

Napredak je, posle dva tesna poraza u nizu od Crvene zvezde (0:1) i Partizana (3:2), nastavio tamo gde je stao pre dvomeča sa "večitima". U Kruševcu je pao i Metalac, tradicionalno tvrd i neugodan rival za "čarapane", koji ovog rivala u Superligi nisu pobedili od 2009, mada i nije da su sve vreme boravili u eliti u istim sezonama.

Važne bodove Napretku u borbi za izlazak u Evropu doneo je Dino Šarac koji je postigao prvi pogodak u crvenom dresu posle dolaska iz Novog Pazara 2015. godine.

Čukarički je očajno počeo sezonu, ali kada su belo-crni najavili da će, ipak, napasti kvalifikacije za Ligu Evrope, izgleda da se nisu šalili. Četvrti trijumf u nizu na svom stadionu, Čuka je zabeležila protiv jednog od najlošijih "gostiju" ove sezone u Superligi, ekipi Novog Pazara, koja je meč završila sa desetoricom na terenu - 2:0 (0:0).

Dragoljub Srnić u 48. minutu doveo je domaćina u vođstvo prvim superligaškim golom ove sezone, a nakon što je sudija Majo Vujović u 75. minutu poslao u svlačionicu Darka Micevskog zbog drugog žutog kartona, Ognjenu Ožegoviću bilo je potrebno manje od dva minuta da potvrdi četvrtu pobedu svom timu, uz jedan remi, od poslednjeg poraza u Superligi (16. oktobar, Crvena zvezda 3:1).

Novi Pazar je sa poslednjih sedam gostovanja vratio jedan bod kući...

Čukarički je tokom većeg dela prvog poluvremena imao inicijativu, dok je Novi Pazar čekao priliku iz kontranapda. Domaćin je u 36. minutu imao najbolju priliku da dođe do prednosti, ali je Aleksandar Jevtić zahvatio loptu glavom i sa oko sedam metara pogodio stativu posle centašuta Asmira Kajevića.

Čukarički je ofanzivno počeo drugo poluvreme, pa je poveo golom Srnića. On je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora posle solo akcije s pola terena.

Aleksandar Đoković je 56. minutu propustio odličnu priliku da dovede Novi Pazar do izjednačenja, loše je reagovao posle dodavanja Envera Alivodića s desne strane i umesto da šutne, on se sapleo o loptu na petercu. Čukaricki je samo dva minuta kasnije mogao da duplira prednost, ali je snažan udarac Lukasa Pjasentina iz slobodnog udarca odbranio Mladen Živković.

Novi Pazar je od 75. minuta imao desetoricu igrača na terenu, pošto je Micevski dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Ožegovićem, koji je potom dodatno kaznio rivala.

Fudbaleri Rada odigrali su nerešeno 1:1 (0:0) na svom terenu protiv Radničkog iz Niša. Gosti su poveli golom Milana Pavkova u 53. minutu iz penala, a bod "građevinarima" doneo je Milan Ćulum u 65. minutu što mu je bio prvi pogodak ove sezone, a treći u dresu Rada računajući i prošlu.

Rad je vezao drugi remi i deveti je na tabelisa 21 bodom, a Radnički, koji je remijem prekinuo niz od tri poraza, zauzima šesto mesto sa 28 bodova.

Spartak Ždrepčeva krv nastavio je da beleži igra po principu "toplo-hladno" kod kuće. Pobeda, poraz, pobeda, remi, poraz, remi, pobeda, poraz, pobeda - remi!

U Subotici - 1:1 (1:1) i to golovima koji su prilično rano postignuti.

Miloš Adamović doveo je Surduličane u vođstvo u 11. minutu drugim golom u poslednja dva kola, nakon što je zatresao mrežu Čukaričkog u subotu, a samo pet minuta kasnije Ognjen Mudrinski postigao je peti pogodak ove sezone u prvenstvu i ostavio Radniku bod na putu ka jugu.

Radnik je prekinuo neprijatan niz od tri uzastopna poraza na strani, odnosno sedam poraza u poslednjih osam mečeva do dolaska na sever.

Rezultati 18. kola:

Borac - Voždovac 1:2 (0:0)
/Jovanović 76 - Dražić 59, 67/

Čukarički - Novi Pazar 2:0 (0:0)
/Srnić 48, Ožegović 77/

Napredak - Metalac 1:0 (1:0)
/Šarac 7/

Rad - Radnički Niš 1:1 (0:0)
/Ćulum 65 - Pavkov pen 53/

Spartak Ždrepčeva krv - Radnik 1:1 (1:1)
/Mudrinski 16 - Adamović 11/

Javor - Bačka (15.30)

Vojvodina - Partizan (18.00, Arena sport 1)

U četvrtak:

Crvena zvezda - Mladost Lučani (18.00, Arena sport 1)

Tabela: Crvena zvezda (-1) 44, Partizan (-1) 38, Vojvodina (-1) 38, Napredak 34, Mladost (-1) 31, Radnički Niš 28, Spartak 26, Javor (-1) 23, Rad 21, Voždovac 21, Metalac 20, Čukarički 20, Radnik 17, Novi Pazar 12, Bačka (-1) 11, Borac 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC