• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Slučaj Vlahović"!

Autor mondo.rs

Da li je Dušan Vlahović imao potvrdu lekara? U Partizanu kažu da jeste i da je greška do sekretara stručnog štaba. Ali...

 "Slučaj Vlahović"! Izvor: MN PRESS

U Partizanu, oni najodgovorniji ljudi, tvrde da nema nikakvog "slučaja" i da je cela stvar preuveličana, ali ne spore da mladi fudbaler Dušan Vlahović nije imao pravo nastupa protiv Vojvodine zbog propusta sekretara stručnog štaba "parnog valjka" Milana Milijaša.

Bilo kako bilo, Partizan je derbi meč 18. kola Superlige odigrao samo sa jednim napadačem, dok je Vlahovićev nastup stopiran zbog nepotpune dokumentacije.

 Konkretno, Vlahović nije imao potvrdu da je obavio lekarski pregled. U Partizanu tvrde da je greška do njihovog čoveka i da je papir sa pečatom klinike "Vita Maksima" zaboravljen u Beogradu.

Ako su tačne tvrdnje čelnika Partizana, ako dokazi postoje i ako ih Fudbalski savez Srbije, što je najvažnije na kraju, uvaži – ne bi trebalo očekivati sankciju.

Međutim, ni u suprotnom ne bi trebalo očekivati kaznu za crno-bele. Zašto?

Ako se dokaže da 16-godišnji fudbaler, ipak, nije obavio pregled na vreme, klub iz Humske, igrač i delegati sa dve utakmice ne mogu da odgovaraju. Vlahović je bio u protokolu protiv Bačke, a na utakmici protiv Napretka ušao je u 89. minutu. Činjenica koja ih sve oslobađa strogih sankcija je ta da protivnici Partizana u 16. i 17. kolu nisu uložili žalbu u roku od 48 sati.

"Po pravilniku klubovi su dužni da ulože žalbu u roku od 48 sati, tako da nema osnova da se protiv Partizana pokrene disciplinski postupak", kaže generalni sekretar Zajednice klubova Superlige Branislav Delić.

Ili nisu imali razloga, ili je njima, kao i delegatu promakao važan detalj!?

Ali...

Papir sa pečatom kao dokaz i dalje nije dostavljen javnosti, a upravo bi takav dokument smirio srtasti u fudbalskoj Srbiji i crno-bele oslobodio svake odgovornosti. Samo u tom slučaju "crv sumnje" bi nestao i potvrdio da nema povlašćenih u Superligi. Ne tako davno, na početku sezone Voždovac je kažnjen oduzimanjem bodova protiv Spartaka, jer najmlađi debitant u domaćem takmičenju Filip Stuparević nije imao potvrdu od nadležne lekarske komisije.

Izvor: MN PRESS


Ovako, ostaje da se veruje na reč čelnicima Partizana.

Pitanje je i kako je neophodan dokument "zaboravljen u Beogradu" i da li je moguće, ako je stvarno zaboravljen, da u vreme napredne tehnoligije nije pronađeno rešenje da se putem faksa, mejla ili na neki treći način dostavi delagatu u Novom Sadu. Svedoci smo da se u sportu i mnogo krupnije stvari reševaju bez problema na sličan način.

Priča da je jednostavno zaboravljen, složićete se, deluje naivno i Partizan čini vrlo neozbiljnim klubom. Tek tako, neko se nije setio da ponese dokument jednog od dva napadača pred možda i najvažniju utakmicu ove jeseni?

Neubedljivo...

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura tvrdi da Vlahović i nije bio planiran za duel u Novom Sadu, što, ako je tačno, neozbiljnim čini stručni štab. Na raspolaganju je od špiceva bio samo Valeri Božinov.

Potpredsednik kluba Vladimir Vuletić je u izjavi dan posle utakmice na "Karađorđu" rekao da je Vlahović obavio lekarski pregled 5. novembra na pomenutoj klinici i da je imao pravo da igra protiv Bačke i Napretka.

I ovde dolazi do nepodudaranja izjava čelnika Partizana. Vazura kaže da je pečat lekara udaren 5. oktobra, kada je i trebalo, jer je Vlahović kao 16-godišnjak dužan da na četiri meseca bude podvrgnut lekraskom pregledu.

"Vlahović ima potvrdu o lekarskom uverenju, datiranu na 5. novembar 2016. godine. Tog dana je u Klinici 'Vita Maksima' obavio pregled i pečat te zdravstvene ustanove stoji i njegovoj legitimaciji. Problem je nastao, i Partizan ga ne poriče, što je papir zaboravljen u Beogradu, odnosno, nije se našao u dokumentaciji dostavljenoj na uvid delegatu meča u Novom Sadu. Štaviše, delegat u izveštaju nije stavio bilo kakvu primedbu na ovaj detalj", precizira Vuletić u izjavi za "Mozzartsport".

Potpredsednik Partizana otkrio je da je na insistiranje Ivana Tomića lekerski pregled za sve igrače obavljen 10. juna i da će svi igrači pred poslednje kolo ove jeseni morati ponovo na preglede.

Neozbiljno, ali, očigledno, bez velikih posledica. Osim za Milana Milijaša koji će pred disciplince crno-belih.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC