• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Zrinjski je bio pod velikim pritiskom

Autor mondo.ba

Zrinjski je poslije "šamara" od Željezničara u Mostaru (0:4) bio pod strašnim pritiskom u Vitezu, što je bilo vidjljivo u igri "plemića", ali su gosti ipak uspjeli da kući odnesu sva tri boda pogotkom Tonija Jovića u 70. minutu.

 Vinko Marinović i Slaven Musa poslije Vitez - Zrinjski 0:1 Izvor: SamirCacan/MONDO

Zrinjski je u petak popodne zabilježio 11. pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i do proljećnog dijela će zadržati najmanje četiri boda prednosti ispred prvog pratioca Sarajeva, koje u nedjelju u posljednjem meču 18. kola dočekuje trećeplasirani Radnik iz Bijeljine.

Trener mostarske ekipe Vinko Marinović bio je zadovoljan osvojenim bodovima u Vitezu iako je njegov tim pokazao mnogo manje od onog što su pokazivali veći dio protekle jeseni.

"Teren je bio dosta težak, mislim da je i Vitez imao svoje šanse, nije ih iskoristio, mi jednu jesmo, a možda smo i sa tom zamjenom pogodili. Moram da priznam i da smo bili pod velikim psihološkim pritiskom i čestitam momcima na pobjedi", rekao je strateg Zrinjskog po završetku utakmice.

Marinović je dodao da će u zimskoj pauzi uslijediti analiza kako bi vidjeli šta je potrebno Zrinjskom da nastavi ka odbrani titule prvaka BiH. Ali, ne odmah.

"Ima još vremena", podvukao je trener "plemića".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Njegov kolega sa klupe Viteza Slaven Musa učtivo je čestitao Zrinjskom na pobjedi iako je naglasio da je po prikazanoj igri njegov tim zaslužio mnogo više od neuspjeha.

"Gosti su se borili i izborili trijumf, ali moram da kažem da smo u ovoj utakmici zaslužili sve osim poraza. Imali smo čak i bolje šanse od Zrinjskog, promašili smo ih, a oni su svoju jednu iskoristili. To je suština fudbala. Svojim igračima nemam šta da zamjerim, dali su sve od sebe, ali kada ne postignete golove iz izglednih prilika protiv ekipe kakva je Zrinjski, onda se ne možete ni nadati možete ostati neoraženi". izjavio je Musa.

Zrinjski je lider do proljeća sa 38 bodova, drugoplasirano Sarajevo ima sedam manje i utakmicu manje, dok je Vitez na devetoj poziciji sa 20 poena.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC