• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božović: Često ni pobede ne valjaju

Autor mondo.rs

Trener Zvezde u najavi meča protiv Voždovca govorio o reakciji ekipe na remi protiv Mladosti i pripremi za prvo gostovanje na tržnom centru.

 Miodrag Božović Crvena zvezda Voždovac najava Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ostavila je za sobom kiks protiv Mladosti (2:2) i potpuno se okrenula nedeljnoj utakmici protiv Voždovca (13 časova, TV Arena sport).

Zahvaljujući remiju Vojvodine i Partizana na "Karađorđu", ekipa Miodraga Božovića ulazi i u 19. kolo sa šest bodova prednosti u odnosu na tandem pratilaca, a trener branioca titule poručuje da utakmica protiv Lučanaca nije poremetila njegov sastav.

"Ekipa je (taj remi) lagano podnela, zato što nismo pravili nikakav veliki pritisak na igrače, jer smo imali šest bodova i pre utakmice Partizana i Vojvodine, pa se ništa nije promenilo. Nije bilo bitno šta je bilo, već šta će da bude sada, a sada moramo da iz preostalih utakmica izvučemo maksimum", rekao je "Grof" na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Upitan da li, ipak, taj rezultat podiže pritisak uoči gostovanja na tržnom centru u Zaplanjskoj ulici, Božović odgovara u svom stilu.

"Pritiska nikakvog nema, bar nikakvog specijalnog. Ima pritiska koji Zvezda kao klub nosi sa sobom. Mi imamo taj pritisak pred svaku utakmicu. Ovde se samo računaju pobede, a često ni one ne valjaju".

Na pitanje o snazi sledećeg rivala i adaptaciji na veštačku podlogu, šef struke crveno-belih otkrio je da očekuje težak meč, protiv rivala koji je u prethodna tri kola uhvatio zalet.

"... Osim toga, prvi put ćemo igrati na veštačkoj travi, tako da je pitanje kako ćemo se tamo snaći, ali nadam se da imamo kvaliteta i pameti da pobedimo tu utakmicu i da budemo blizu osvajanja jesenje titule"

O Voždovcu je dodao...

"Ima tu dosta iskusnih igrača, dosta fudbalera koji su igrali u Partizanu i njima će ovaj meč biti dodatni motiv. Što se njih tiče, mislim da igra najviše zavisi od Pavlovića, koji je tamo jedan od iskusnijih igrača i igra izuzetno u napadu i odbrani. Tu je i Dražić, izuzetno interesantan igrač i jedan od možda najboljih napadača u ovoj ligi... Voždovac uopšte nije naivna ekipa, dugo nisu bili u formi, promenili su trenera i normalno je da u takvoj situaciji dolaze i nove igre i nove ideje, tako da neće biti lako"

"Prvenstvo neizvesnije, interesantnije..."

Izvor: Mondo/ Stefan Stojnaović



Dok se bliži kraj prvog dela sezone, prednost Zvezde u odnosu na najbliže rivale dugo iznosi šest bodova. Da li bi takva razlika zadovoljila trenera šampiona i na zimskoj pauzi?

"Ne bih bio zadovoljan sa plus šest, normalno. Radi se o tome da smo prošle godine imali sezonu koja će se teško ponoviti. Ove godine i Partizan i Vojvodina drže odstojanje i igraju mnogo bolje nego prošle godine, tako da je normalno da bih voleo da budemo na većem odstojanju, ali ipak oni pružaju dosta, dosta kvalitetne partije".

Božović je bio upitan i da uporedi prošlosezonsku i aktuelnu trku za titulu...

"Prvenstvo je mnogo neizvesnije nego prošle godine, pojavile su se ekipe koje mogu svakoga da iznenade, a tu pre svega mislim na Napredak, na Lučane, na Milanovac... To su timovi koji mogu svakog da iznenade, a tu su i Čukarički, Vojvodina, Partizan, mi... Mnogo je više ekipa koje mogu da igraju dobar i interesantniji fudbal, a samim tim i mnogo neizvesniji", dodao je trener crveno-belih. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC