• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Čelik džaba parkirao autobus

Autor mondo.ba

Trener Željezničara Slavko Petrović priznao da je prezadovoljan minimalnom pobjedom nad Čelikom (1:0) u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Jusufbegović: Ključni crveni karton.

 Slavko Petrović i Nedim Jusufbegović poslije Željezničar - Čelik 1:0 Izvor: Samir Cacan/MONDO

Iako se u subotu popodne očekivala rutinska pobjeda Želje protiv „fenjeraša“, Zeničani su na „Grbavici“ pokazali da su veoma tvrd orah.

„Čelik je došao s namjerom da parkira autobus ispred šesnaesterca, a mi smo bili jalovi naročito u prvom poluvremenu koje je po šansama bilo 2:2. Zamjerio sam svom timu da imamo spor protok lopte, sporo smo mijenjali stranu, protivnik nas je zatvarao na vrijeme i nismo mogli da probijemo. To smo u nastavku popravili, vidio se permanentan pritisak na gol što je i urodilo plodom. Pokušavao sam da razdrmam ekipu, bilo nam je jasno da ovo neće biti lagana utakmica, pa je ova pobjeda jako, jako slatka. Posebno jer smo pobijedili rivala koji je odigrao fenomenalnu odbranu i ja sam prezadovoljan“, rekao je strateg Sarajlija Slavko Petrović poslije meča.

Gol odluke postigao je Darko Marković u 82. minutu, ali jedan od bitnih momenata susreta u Sarajevu bilo je i isključenje fudbalera Čelika Semira Pezera već poslije pola sata igre.

...
Izvor: Samir Cacan/MONDO

Upravo taj trenutak šef struke Zeničana Nedim Jusufbegović je okarakterisao kao „ključni“ detalj utakmice na „Grbavici“.

...
Izvor: Samir Cacan/MONDO

„Čestitam mojim momcima, oni su za mene heroji. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme protiv kvalitetnijeg protivnika, koji je u naletu i pozitivnoj seriji. Imali smo dvije-tri dobre prilike koje nismo iskoristili, ali po meni, ključni trenutak je crveni karton i isključenje našeg igrača. Neću da komentarišem zbog čega i kako, svi su imali priliku da vide, a nadam se da će se sudijske komisije pozabaviti ovim pitanjem. Logično je bilo da nam sa igračem manje padne koncentracija i da primimo gol. Na kraju, ipak je Željo zaslužio pobjedu i čestitam im na tome“, izjavio je Jusufbegović.

Željezničar će poslije ovog trijumfa zimovati na drugom mjestu na tabeli sa šest bodova manje u odnosu na lidera Zrinjski, dok će Čelik čekati proljeće na pretposljednjoj poziciji sa samo devet osvojenih poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC