• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bleda, ali Anđelković blista

Autor mondo.rs

Crveno-beli sjajnim golom veterana slavili "na krovu" protiv Voždovca.

 Zvezda bleda, ali Anđelković blista Izvor: MN PRESS

Dušan Anđelković igra kao u najboljim danima! Iako su mu 34 godine, levi bek Crvene zvezde nalazi se u odličnoj formi i jedan je od najzaslužnijih što su crveno-beli vodeći na tabeli Superlige.

Posle nekoliko asistencija, bivši internacionalac u Rusiji počeo je i da pogađa protivničke mreže. Bio je strelac u četvrtak protiv lučanske Mladosti, a u nedelju je doneo pobedu svom timu protiv Voždovca, na krovu tržnog centra "Stadion":

Voždovac - Crvena zvezda 0:1 (0:0).

Trenutak odluke dogodio se u 55. minutu, kada je Anđelković sjajno izveo slobodan udarac na 18 metara od gola "zmajeva".

gol
Izvor: YouTube

Utakmica je odlično počela, u prvih 20 minuta ređale su se šanse pred oba gola, međutim, ritam je potom drastično pao. Iako je Voždovac u prvom poluvremenu bio ravnopravan rival, na momente i bolji, po povratku sa odmora ekipa Ilije Stolice potpuno se povukla, što su crveno-beli iskoristili da preuzmu inicijativu i uspostave kontrolu nad dešavanjima na terenu.

Gosti su od prvog minuta zaigrali sa dvojicom napadača - Sikimićem i Orlandićem, međutim, novi ambijent u kojem je Zvezda prvi put igrala (na veštačkoj travi), između ostalog, uticao je da ekipa ne prikaže posebno dopadljivu igru. Ponovo su se igrači Miodraga Božovića mučili da stvore šansu iz koje bi mogli da postignu pogodak i ponovo je presudio trenutak inspiracije pojedinca.

Kako bilo, Zvezda je ispunila cilj i osvojila tri boda, pa sada ima devet više od Partizana i Vojvodine, koji tek treba da igraju svoje mečeve 19. kola.

VOŽDOVAC: Popović - Putinčanin, Mihajlov, Filipović, Jovanović - Zec (62. Ćirković), Pavlović, Lukić, Asani (75. Srećković) - Dražić, Stojanović (86. Georgijević).

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Le Talek, Fibel, Anđelković - Donald, Poletanović, Ruiz, Ristić (46. Srnić) - Sikimić, Orlandić (89. Račić).

Sudija je bio Milan Ilić.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Druga izmena u Zvezdinom timu. Od 89. minuta umesto Petra Orlandića na terenu je Uroš Račić.

- Jovan Stojanović izlazi, a Dejan Georgijević će igrati umesto njega za Voždovac od 86. minuta.

- Šansa za Voždovac u 82. minutu, dobro je šutirao Nikola Srećković, ali je Manojlović uspešno reagovao.

- Drugo poluvreme u potpuno se igra na polovini Voždovca. Domaći igrači su tek u par navrata uspeli da prebace loptu na polovinu rivala, ali ne i da zaprete Filipu Manojloviću. Još desetak minuta do kraja.

- Druga izmena u timu Voždovca, umesto Elmira Asanija u 75. minutu je ušao Nikola Srećković.

- Crvena zvezda u drugom poluvremenu potpuno kontroliše dešavanja na terenu. Voždovac je bio potpuno ravnopravan rival u prvom delu, na momente i bolji, ali se potom povukao. Videćemo da li će Ilija Stolica menjati nešto u igri svog tima. Do kraja je ostalo još nešto više od 20 minuta.

- Prva izmena u timu Voždovca, od 61. minuta umesto Đure Zeca igraće Nikola Ćirković.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 pod 55. minut, sjajnim golom Dušana Anđelkovića iz slobodnog udarca.


- Bez većih uzbuđenja u prvih pet minuta drugog poluvremena. Zvezda ima inicijativu, dok se domaćin povukao i čeka šansu iz kontre.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Crvene zvezde. Umesto "rovitog" Mihaila Ristića igraće Slavoljub Srnić.

Poluvreme. Odličan početak, ali potom je splasnulo sa uzbuđenjima. Nadamo se da ćemo po povratku sa odmora videti i golove.

- Još nešto više od pet minuta do odlaska na odmor, malo je opao tempo igre tako da nema novih šansi...

- Pole 25 minuta može se reći da je Voždovac potpuno ravnopravan rival crveno-belima, na momente čak i bolji.

- U brzom ritmu igraju i jedni i drugi, pa je u prvih 20 minuta viđena dobra utakmica. Nadamo se da će uslediti i golovi.

- Sporna situacija u 15. minutu. Posle centaršuta Asanija, lopta je pogodila u ruku Dušana Anđelkovića, koji se nalazio u kaznenom prostoru Zvezde, ali pošto nije bilo namere, Milan Ilić nije pokazao na belu tačku.

šansa
Izvor: YouTube



- Umalo i da Zvezda postigne pogodak
, ali je Ruiz u 13. minutu zakasnio da skrene loptu u mrežu posle lošeg šuta Ristića.

šansa
Izvor: YouTube


- Sjajna prilika za Stefana Dražića da dovede Voždovac u vođstvo u 9. minutu, ali je napadač domaćih šutirao pored gola. Le Talek je prethodno promašio loptu i omogućio protivničkom igraču da izađe sam pred golmana Manojlovića.

Šansa
Izvor: YouTube


- Dobar početak i za jedne i za druge. U prvih pet minuta bila je po jedna šansa na obe strane, ali golmani nisu morali da intervenišu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC