• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anđelkovićev prvi "slobodnjak": Predosetio sam

Autor mondo.rs

Junak Zvezdine pobede protiv Voždovca prvi put postigao gol iz slobodnog udarca.

 Anđelkovićev prvi "slobodnjak": Predosetio sam Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Namučili su se fudbaleri Crvene zvezde da savladaju Voždovac na krovu tržnog centra "Stadion", ali su uspeli. Gol odluke u utakmici 19. kola postigao je Dušan Anđelković iz slobodnog udarca u 55. minutu.

Bio je to prvi "slobodnjak" za iskusnog levog beka.

"Poletanović i ja smo razgovarali o tome ko će da šutira i procenio sam da je dobra pozicija za mene, osetio sam da ću moći da zapretim golmanu odatle. Zato sam uzeo loptu i ispostavilo se postigao lep i vrlo važan gol. Mnogo mi je drago zbog svakog pogotka, ali ovaj ću posebno zapamtiti zato što je doneo pobedu u ovako važnom trenutku za ekipu", izjavio je Aneđelković za klupski sajt.

Bio je ovo njegov treći gol u sezoni, a drugi u poslednje dve utakmice.

"U poslednje vreme me hoće gol, ali ne planiram da pređem napred, držim se odbrane", našalio se 34-godišnji levi bek i dodao:

"Ne šutiram često slobodne udarce na utakmicama. To uvek zavisi od igrača koje imate u ekipi, a mi smo u poslednje vreme imali zaista sjajne izvođače prekida. Ristić je uglavnom zadužen za udarce sa leve strane, Luković kada je u igri, on ima odličnu levicu, prošle godine je Ibanjez to radio odlično. Ja na treninzima često šutiram iz sličnih pozicija, nije mi to ništa novo, ali je ovo prvi put da sam na utakmici dao gol iz slobodnog udarca".

Pobedom protiv Voždovca, Zvezda se iskupila za nerešen ishod u četvrtak protiv Mladosti iz Lučana (2:2).

"Bila je jako teška utakmica za nas, posebno zato što smo prvi put protiv Voždovca igrali na njihovom terenu sa veštačkom podlogom. Pritisak koji je cela ekipa osećala pred utakmicu možda je bio malo veći nego inače, znali smo da nakon remija moramo da se vratimo na pobednički kolosek. Svi smo razgovarali i rekli da je jedino važno da pobedimo, nismo razmišljali o tome koliko će atraktivna naša igra biti, već samo da upišemo nova tri boda. Zato smo možda više nego obično bili koncentrisani da ne primimo gol. I pored toga, utakmicu smo otvorili sa dve odlične šanse, a u drugom poluvremenu smo imali dosta kontri", konstatovao je Anđelković.

Do zimske pauze osala su još dva kola. Crveno-beli narednog vikenda igraju protiv Radničkog iz Niša na svom stadionu, a onda idu u Surdulicu na duel sa Radnikom.

"Sada imamo dovoljno vremena da se pripremimo za narednu utakmicu, da dočekamo Radnički iz Niša maksimalno pripremljeni. Imamo dosta kadrovskih problema, ali daćemo sve od sebe da privedemo kraju polusezonu u najboljem maniru i da kao jesenji šampioni odemo na pauzu", poručio je Anđelković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC