• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terek menja ime, inspiracija je Kadirov

Autor mondo.rs

Promenu će prethodno morati da odobri predsednik Čečenije, sin čoveka po kojem će se Terek zvati.

Fudbalski klub Terek Grozni promeniće ime u Ahmat Grozni, po bivšem predsedniku te ruske republike na Kavkazu Ahmatu Kadirovu.

Izvršni direktor Tereka Ahmed Ajdamirov rekao je u utorak da će klub dobiti ime po ocu predsednika Čečenije Ramzana Kadirova.

"Dobili smo mnogo zahteva od navijača. Pokušaćemo da budemo dostojni tog imena", rekao je Ajdamirov za novinsku agenciju Tas.

Promenu imena kluba moraće da odobri predsednik Čečenije Ramzan Kadirov, koji je počasni predsednik kluba i redovno dolazi na utakmice. Ime bi moglo da bude promenjeno pre nego što sledećeg meseca počne nova sezona.

Ahmat Kadirov je bivši pobunjenik koji se borio za nezavisnost Čečenije, a onda je promenio stranu i priklonio se Kremlju, posle čega je vladao Čečenijom. Ubijen je u atentatu 2004. godine, posle čega je njegov sin preuzeo dužnost.

Klub se zove Terek, prema reci koja teče kroz Čečeniju, a stadion, koji je otvoren 2011. godine. nazvan je "Ahmat arena". Na otvaranju Ramzan Kadirov je s prijateljima i kolegama odigrao utakmicu protiv ekipe međunarodnih zvezda predvođenih Dijegom Maradonom. Međunarodne grupe za zaštitu ljudskih prava optužuju Ramzana Kadirova za kršenje ljudskih prava, otmice, mučenja i ubistva. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC