• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjova posljednja crno-plava pobjeda...

Ipak je "zbogom". Ali, bar sa trofejom...

 Murinjova posljednja crno-plava pobjeda... Izvor: MONDO

I to ne jednim, nego sa tri. Žoze Murinjo je najavio da će otići iz Intera u večeri u kojoj je klubu donio i treći trofej u sezoni iz snova. Poslije osvajanja Kupa i prvenstva Italije, "Specijalni" i Inter postali su prvaci Evrope.

U madridskom finalu, nerazuri su golovima Dijega Milita pobijedili Bajern iz Minhena (2:0) i postali šampioni Evrope prvi put od 1965. godine. To je Interu treća kruna...

Slično kao 2004. godine, kada je odmah poslije pobjede u finalu LŠ sa Portom, a nad Monakom (3:0), najavio da odlazi u Čelsi, tako je i u subotu uveče Murinjo izjavio:

"Niko iz Real Madrida nije pričao sa mnom, niti imam 'dil' sa njima, ali ovo je moj posljednji dan u Interu".

Dakle, to je to od Žozea u Milanu. Dve sezone, četiri trofeja i prva "tripleta" u istoriji kluba.

"Real je jedini klub koji može da me 'pokrene' i pruži mi novi izazov. Ali, zadržavam pravo da uzmem nekoliko dana slobodno i donesem odluku o mojoj budućnosti", rekao je Murinjo, koga su kamere uhvatile sa očima punim suza nakon posljednjeg zvižduka Hauarda Veba na prepunom Santijago Bernabeu.

"Priznajem da sam plakao na kraju utakmice, jer me je savladala tuga. To mi je bio posljednji dan u Interu", dodao je Murinjo.

"Osvojili smo sve, nema više od ovoga. Uzeli smo oba trofeja u Italiji i Ligu šampiona i ti trofeji su mnogo važniji od titule klupskog prvaka svijeta i onog u Superkupu Evrope".

I taman kada čovjek pomisli da je Portugalac zaista završio sa sadašnjim klubom, on se nadoveže nečim "specijalnim".

"Želim da osvojim titulu i u trećoj najvećoj fudbalskoj zemlji. Uradio sam to u Engleskoj i Italiji, red je na Španiju. Takođe, želim da osvojim Ligu šampiona sa tri različita kluba, što niko nije uradio", objasnio je Murinjo motive da preuzme Real Madrid, ali...

"Ko zna... Možda se sutra probudim i u sebi osjetim da želim da osvojim treći uzastopni Skudeto", rekao je "Specijalni" i tako ostavio jedan procenat mogućnosti da ipak ostane u Interu, što bi za navijače ovog kluba značilo kao osvajanje četvrtog trofeja u sezoni, kakvu im niko do sada nije priredio.

Murinjo je kratko odgovorio kritičarima, koji apostrofiraju činjenicu da je Inter postao prvi klub u istoriji koji je osvojio titulu prvaka Evrope, a da u startnih 11 u finalu nije imao nijednog igrača iz zemlje iz koje potiče.

"Istina je da je ovo veoma italijanski tim i da smo svi ponosni što smo u Madridu, protiv njemačke ekipe, predstavljali italijanski fudbal", rekao je Murinjo, koji je prije utakmice izjavio da vjeruje da će "pola Italije" navijati za Bajern.

Bilo kako bilo, Inter je pobjedom u 90 minuta nad Bajernom odbranio italijanskom fudbalu četiri mjesta u Ligi šampiona za sezonu 2011/2012, tako da je sada na svim ekipama Serije A da budu bolje naredne sezone u Ligi šampiona i izbjegnu mogućnost da ih ekipe Bundeslige prestignu po koeficijentu.

Da se otišlo na penal rulet, pa čak i da je na njemu Inter bio bolji, Bajern bi Njemačkoj donio četvrto mjesto u Ligi šampiona, na račun Italije.

Ironično, čovjek koga su italijanski novinari progonili od dana kada je došao u Inter, na kraju je dobio jednu od najvažnijih bitaka za fudbal u Italiji.

"Pretpostavljam da me neće bolje tretirati ni u Španiji, ali to je novi izazov za mene. Italija danas može da kaže da je zvanični šampion svijeta na reprezentativnom nivou i prvak Evrope na klupskom nivou. Ponosan sam na tu činjenicu", u svom stilu je govorio Murinjo, koji sa Čelsijem nije uspio da postane šampion Evrope.

(MONDO, foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC