• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik bez petorice napada "plemiće"

Autor mondo.ba

Gostovanje aktuelnom šampionu Zrinjskom, izabranici Mladena Žižovića dočekuju poprilično oslabljeni.

 Zrinjski Radnik najava Premijer liga BiH 21. kolo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Demir Peco vraća se u tim Radnika
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prvi čuvar mreže Mladen Lučić i talentovani Nikola Popara zbog žutih kartona preskočiće gostovanje Radnika aktuelnom šampionu Zrinjskom u nedjelju.

Ako se tome dodaju povrijeđeni Ismar Hairlahović i Nenad Srećković, te još uvijek nedovoljno oporavljeni Srđan Bečelić, jasno je da će četa Mladena Žižovića u Hercegovini biti znatno oslabljena. Ipak, dobra vijest je svakako povratak Demira Pece i Nedima Mekića.

Ipak, Bijeljinci u dobrom raspoloženju dočekuju ovaj susret, dok Mostarci, osim prvenstvenih duela, moraju misliti i na kup mečeve, tako da Semberci upravo u tom zgusnutom rasporedu rivala vide svoje šanse.

"Pokušaćemo u Mostaru da dođemo do pozitivnog rezultata na drugačiji način od onog protiv Željezničara. Zrinjski ima određenih kadrovskih problema, baš kao i mi. Ali, treba znati da su oni naš najbolji klub, trostruki uzastopni šampion, znamo sve njihove kvalitete, ali pokušaćemo da iskoristimo slabosti koje sigurno imaju i u Bijeljinu se vratimo neporaženi", istakao je Žižović pred put u Mostar.

Bijeljinskim "plavim" tri boda iz prošlog meča protiv Željezničara sigurno su mnogo značili na polju samopouzdanja, tako da ovo teško gostovanje dočekuju bez imperativa.

"Dobili smo dosta na samopouzdanju i sigurno će nam dobro doći, kako ova, tako i sljedeća sedmica, kako bismo u miru dočekali naš semberski derbi", dodao je.

Radnik je trenutno sedmoplasirani tim prvenstva, a kako najavljuju, želja je da se do kraja sezone što više približe vodećim pozicijama.

"Iako ove sezone nema Lige za prvaka i Lige za opstanak, pokušaćemo da se što više približimo ekipama iz gornjeg dijela tabele. Sportski se nadati da u nekoj 'ludoj' matematici možemo doći do pete ili šeste pozicije", poručio je Žižović.

Duel na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru počinje u 15 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 21. KOLO:

u subotu

Sarajevo - Krupa 15.00
Tuzla siti - Čelik
Zvijezda 09 - Široki Brijeg

u nedjelju

GOŠK - Sloboda 15.00
Zrinjski - Radnik
Željezničar - Mladost 18.00

TABELA: Sarajevo 46, Zrinjski 39, Široki Brijeg 31, Mladost 29, Željezničar 28, Sloboda 28, Radnik 25, Čelik 24, Zvijezda 09 22, Tuzla siti 20, GOŠK 18, Krupa 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC