• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo ostalo bez krune u Širokom Brijegu!

Autor mondo.ba

U reprizi prošlogodišnjeg finala Kupa Bosne i Hercegovine, Široki Brijeg je eliminisao aktuelnog pobjednika Sarajevo u burnom meču na "Pecari" - 3:2 (1:1). Tri prekida, pogođen igrač gostiju, preokreti, crveni karton...

Odličnu utakmicu odigrali su fudbaleri Širokog Brijega i Sarajeva, punu ritma, šansi i golova, a aktuelni osvajač Kupa BiH - "bordo" tim na kraju je predao krunu!

ŠIROKI BRIJEG - SARAJEVO 3:2 (1:1)

DOmaćin je vodio, Sarajevo preokrenulo, da bi poslije izjednačenja uslijedio prekid od 20-ak minuta zbog navijačkog ubacivanja predmeta u teren, a navodno je pogođen i jedan igrač gostiju (Anel Hebibović).

Po povratku na "Pecaru" bolje se snašao hercegovački tim i pogotkom Ivana Enina prošao među osam najboljih u najmasovnijem takmičenju u BiH.

Hercegovci su imali više od igre i bolje šanse u prvom dijelu osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva, ali se na odmor u poluvremenu otišlo sa neriješenim rezultatom 1:1.

Dino Ćorić pogodio za vođstvo Širokog Brijega u 30. minutu nakon što je pokupio odbijenu loptu golmana Vladana Kovačevića i zakucao je ispod prečke - 1:0.

Deset minuta ranije, prečka Sarajeva se takođe zatresla poslije udarca Zvonimira Vukoje, ali je tada bila saveznik "bordo" ekipe.

Ekipa Husrefa Musemića uzvratila je u 37. minutu pogotkom Halida Šabanovića, koji je uz dosta sreće uspio da pogodi mrežu domaćina - 1:1.

U 59. minutu, gosti sa "Koševa" preokrenuli su rezultat pogotkom Anela Hebibovića, nakon što je bespotrebno istrčao golman Širokog Brijega Dario Miškić, a napadač gostiju plasirao loptu u mrežu - 1:2.

Izabranici Tonija Karačića uspjeli su da stignu do izjednačenja u 75. minutu poslije prekida i centaršuta na drugu stativu, povratnu na peterac je vratio, a sami ugao gola gostiju pogodio Dominik Kovačević - 2:2.

Tada su domaći navijači na "Pecari" slaveći izjednačujući pogodak bacali baklje i tvrde predmete u teren, a pogođen je i jedan igrač Sarajeva, navodno Anel Hebibović, pa je sudija Elvis Mujić prekinuo utakmicu.

Susret je nastavljen poslije 20-ak minuta pauze uz prijetnju da ukoliko bude pao još jedan predmet na teren, utakmica će biti prekinuta nepovratno i registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Sarajeva.

Odmah po povratku na teren, Širokobriježani su opet poveli sjajnim golom Ivana Enina - 3:2. Do kraja vrijedi istaći da su domaći meč završili i sa 10 igrača u polju nakon što je crveni karton zaradio Petar Franjić.

POLUVRIJEME: Željo grabi ka četvrtfinalu Kupa BiH

Šest golova Borca u Ugljeviku za četvrtfinale!

Osmina finala Kupa BiH

Zvijezda 09 – Borac 0:6

Zrinjski – Sloboda 2:0

Olimpik – TOŠK 3:0

Ljubić – GOŠK 0:2

Rudar Prijedor – Rudar Kakanj 0:0, penalima 4:5

Tuzla siti – Velež 1:0

Željezničar – Mladost 6:1

Široki Brijeg – Sarajevo 3:2

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC