• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milunović prijeti: "Bajernu neće biti lako u grotlu Marakane"!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Iskusni štoper Nemanja Milunović poručuje da će Bavarci morati dobro da se oznoje ukoliko žele da na terenu potvrde ulogu apsolutnog favorita.

 Crvena zvezda Bajern Nemanja Milunović Izvor: MN PRESS

Fudbalska groznica trese Srbiju. U okviru 5. kola grupne faze Lige šampiona, Crvena zvezda večeras na svom stadionu dočekuje slavni Bajern.

Možda će vas zanimati

Iskusni štoper Nemanja Milunović poručuje da će Bavarci morati dobro da se oznoje ukoliko žele da na terenu potvrde ulogu apsolutnog favorita.

"Naš narod stalno teži pomjeranju nekih granica, u sportu naročito. Utakmica protiv Bajerna predstavlja ispit zrelosti za ovu generaciju Zvezdinih fudbalera. Niko se od nas ne bi ni bavio fudbalom, da ne vjeruje u čuda, čak i u mečevima kada igramo protiv daleko kvalitetnijeg rivala. Nema predaje. Dok postoje šanse za plasman u naredni krug, moramo da se borimo i da ginemo za svaku loptu. Naši navijači znaju da prepoznaju kada ekipa igra sa 100 odsto svojih mogućnosti i niko nam neće zamjeriti ukoliko ni to ne bude dovoljno za pozitivan epilog", rekao je za agenciju Anadolija Nemanja Milunović.

Srpski šampion je prije tri nedjelje u Minhenu odolijevao do posljednjeg kvartala utakmice i tek tada platio ceh padu koncentracije svojih defanzivnih fudbalera.

"Bili smo na visini zadatka u većem dijelu meča, ali šta vrijede dobre intervencije i solidan utisak, ako izgubiš sa 3:0. Bajern je demonstrirao silu, ali nismo zaslužili tako ubjedljiv poraz. Propustili smo par dobrih prilika da zatresemo mrežu i to ne bi smjelo da nam se dogodi na stadionu 'Rajko Mitić'. Nijemci su iskusan tim koji će svaku našu grešku znatii da kazni. Veoma ih respektujemo, što ne znači da ćemo im dozvoliti da bez borbe odnesu tri boda u Minhen. Pogotovo što se igra pred našom publikom. Zvezdini navijači su i tamo bili glasniji od Nijemaca, zamislite kakvu će atmosferu prirediti ovoga puta", istakao je Milunović.

Braneći boje Bate Borisova, Milunović je još kod Slavoljuba Muslina stekao status standardnog reprezentativca. Teška povreda ga je sprečila da bude dio srpske ekspedicije na Svejtskom prvenstvu u Rusiji, a sada se ustalio i na spisku novog selektora Ljubiše Tumbakovića.

"San svakog dječaka je da jednog dana obuče dres sa državnim grbom. O tome sam i ja maštao kao klinac, gledao sam svaku utakmicu naše reprezentacije i zamišljao sebe dole na terenu. Kada sam konačno doživio da debitujem, nije bilo srećnijeg čovjeka od mene. Igrao sam na klupskoj sceni i Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali ništa ne može da se poredi sa osjećajem kada stojiš zagrljen sa svojim saigračima, pjevaš himnu i braniš boje svoje zemlje", kazao je Milunović, koga u 2020. godini očekuje mnogo izazova na klupskoj i reprezentativnoj sceni:

"Ne gledam toliko daleko. Odigrao sam preko 40 utakmica ove jeseni i iskreno, došlo je do zasićenja. Jedva čekam decembar, da malo odmorim i da sumiram utiske. Poslije ću razmišljati o novim iskušenjima. Naravno, cilj je da u domaćem prvenstvu odbranimo titulu i za sada sve ide po planu. Što se tiče nacionalnog tima, ne sumnjam u plasman na Evropsko prvenstvo. Iz okupljanja u okupljanje djelujemo sve uigranije, kvalitetniji smo od Norveške, Škotske i Izraela i mjesto nam je među 24 najbolje reprezentacije kontinenta."

Kao i svaki Zvezdin fudbaler koji se nalazi na spisku selektora državnog tima, Nemanja Milunović uživa ogromnu popularnost među najmlađim ljubiteljima fudbala.

"Nije mi teško satima da stojim i da dijelim autograme. Kada osjetim kako detetu drhti glas i koliko mu je ubrzan puls dok se fotografiše sa mnom, shvatim koliko je važno da uvijek budemo na raspolaganju klincima koji u nama vide idole. Ja sam se isto tako divio Nemanji Vidiću i nadao se da ću kad-tad dobiti priliku da mu priđem i da ga zamolim za potpis. Nažalost, još ga nisam upoznao, ali ne gubim nadu. Volio bih da se sretnemo i da mu objasnim koliko sam uživao svaki put kada sam ga gledao na televiziji", naglasio je Milunović, dodavši:

"Sa šest i po godina počeo da se bavim fudbalom. Kažu neki, relativno kasno. Danas djeca počinju sa 4, 5 godina. Sećam se da sam u aprilu otišao na prvi trening, a u septembru sam krenuo u prvi razred osnovne škole. Zahvaljujući disciplini i napornom radu dogurao sam do dresa Crvene zvezde, dresa reprezentacije Srbije, Lige šampiona... U fudbalu mnogo kockica mora da se složi da bi neko napravio uspješnu karijeru. Mislim da je 50 odsto do pojedinca, a 50 odsto do raznih spoljnih faktora. Mnogo je igrača sa ekstratalentom koji su brzo sišli sa fudbalske scene i nisu ništa napravili. A tu je i gomila onih koji nisu imali neki fudbalski potencijal, a dostigli su top nivo. Najvažnije je da se slušaju treneri, da se bude pošten prema sebi i da se svakom treningu prilazi kao da je prvi u karijeri", rekao je Milunović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banja Luka

Hahahahhahah ajd neki bolji vic pa vi niste ni za lokalne lige a ne da prijetite Bajernu eeee jado

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC