• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeferin: VAR je napravio zbrku, ali nema povratka

Autori mondo.rs Autori Beta

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin priznao da nije ljubitelj video tehnologije. "Nisam ljubitelj. Bio sam vrlo skeptičan i mogu da kažem da mi se ishod ne sviđa. Nažalost, više nema povratka"

Video tehnologija je uvedena kako bi se smanjio broj kontroverznih odluka sudija na utakmicama, ali je naišla na različite kritike navijača otkako je ove sezone uvedena u Premijer ligi.

Možda će vas zanimati

Šef sudija Premijer lige Majk Rajli nedavno je potvrdio da je VAR ove sezone napravio devet grešaka, a da fudbalski zakonodavci razmišljaju da li da naprave promjene u tehnologiji.

I predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin složio se da je nakon uvođenja VAR-a došlo do pometnje.

"VAR je nered. Mislim da, na primjer, tolerancija od jednog ili dva centimetra za ofsajd nije dovoljna. U današnje vrijeme, ako imate veliki nos, onda ste u ofsajd poziciji. Takođe, VAR crta linije i to je subjektivno crtanje objektivnih kriterijuma. Predložićemo promjene nadležnima i sudijama", rekao je Čeferin za "Dejli miror".

VAR se koristi i u Ligi šampiona, a Čeferin je rekao da se poništene odluke svode na minimum.

"Nemamo mnogo intervencija u takmičenjima UEFA, pošto naš šef sudija Roberto Roseti kaže VAR sudijama da je nešto očigledna greška. Ali, u današnje vrijeme pritisak je drugačiji. Ako si sudija na terenu, čak i kada 70.000 ili 80.000 ljudi viče na tebe, ti si taj koji odlučuje, a ne osoba sakrivena negdje u Londonu, Berlinu ili drugde", naveo je Čeferin.

"Nisam ljubitelj. Bio sam vrlo skeptičan i mogu da kažem da mi se ishod ne sviđa. Nažalost, više nema povratka", dodao je predsednik UEFA.

"Nedavno smo u Nionu imali sastanak sa najboljim trenerima svijeta. Bili su tu Jirgen Klop, Pep Gvardiola, Maks Alegri, Karlo Anćeloti i Zinedin Zidan. Predstavnik sudija Roberto Roseti pokazao je jednu situaciju igranja rukom i pitao da li je to penal? Polovina je rekla DA, druga da nije. To mora da se riješi".

Takođe, ne sviđa mu se što se VAR različiti koristi i što je tehnologija oduzela spontanost igri.

"Pogledajte Englesku, tamo se neke stvari ni ne provjeravaju. Sa druge strane, u Italiji gledaju situacije po pola sata, ne sviđa mi se sve to. Pomoćne sudije više uopšte ne dižu zastavicu, samo čekaju, čekaju i čekaju. Fudbaleri su prestali da se raduju golovima i prvo čekaju da vide šta će VAR reći", poručio je Čeferin.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC