• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva odluka Fudbalskog saveza BiH: Suspendovani, a nisu suspendovani!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kako to?

Disciplinska komisija, na prijavu Komiteta za takmičenje Fudbalskog saveza BiH, donijela je odluku da kazni službena lica utakmice 18. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Mladosti.

Na stadionu "Pod Bijelim brijegom" tada nije bilo pobjednika (1:1), a utvrđene su brojne greške arbitara, dok kazne nisu uspjeli da izbjegnu ni delegat i kontrolor na meču u Mostaru.

Još vijesti o meču Zrinjski - Mladost

Naime, gosti iz Doboja kod Kaknja imali su prednost do samog finiša, kada je dosuđen kontroverzan jedanaesterac za "plemiće", koji su domaći uspjeli da realizuju i izbjegnu poraz. Taj detalj, ali i još nekoliko spornih situacija, bili su dovoljni da se službena lica susreta dođu pod "lupu" disciplinaca FS BiH.

Tako su glavni sudija Danijel Bojo iz Kiseljaka, zajedno sa pomoćnicima Strahinjom Vukovićem (Trebinje) i Josipom Čolićem (Kupres), četvrti arbitar Adis Mulahasanović (Sarajevo), delegat Željko Grbić iz Banjaluke, te kontrolor suđenja Vlado Liščinski iz Prijedora, kažnjeni novčano sa po 500 KM, dok im je određena i suspenzija na dva mjeseca.

Ne bi tu bilo ništa čudno ni sporno da im suspenzija ne teče od 23. decembra, i trajaće do 23. februara, što znači da će istu odraditi tokom zimske pauze u Premijer ligi BiH.

S obzirom da drugi dio sezone počinje 22. februara, to znači da će pomenuta šestorka propustiti samo prvo proljećno kolo, te nakon toga biti na raspolaganju za delegiranje za kompletan nastavak prvenstva.

Samo jedna u nizu nelogičnosti iz krovne kuće bh. fudbala...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC