• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Afera ili novinarska "patka": UEFA namjestila tim godine i ugurala Ronalda?

Autor mondo.ba

Britanski mediji tvrde da je UEFA promijenila formaciju idealnog tima za 2019. kako bi se u njemu našao Kristijano Ronaldo.

UEFA je u srijedu objavila idealni tim Lige šampiona za 2019. koji su izabrali navijači na internetu sa čak dva miliona glasova.

Najboljih 11 čine: Alison Beker (Liverpul) - Trent Alekander Arnold (Liverpul), Mathijs De Liht (Ajaks/Juventus), Virdžil Van Dijk (Liverpul), Endi Robertson (Liverpool/Ško) - Frenki De Jong (Ajaks/Barselona), Kevin De Brujne (Mančester siti) - Lionel Mesi (Barselona), Robert Levandovski (Bajern), Kristijano Ronaldo (Juventus), Sadio Mane (Liverpul).

Možda će vas zanimati

 Petorica igrača Liverpula nisu iznenađenje, s obzirom da je ekipa Jirgena Klopa osvojila Ligu šampiona, ali ono što je mnogima zapalo za oko je da su u najboljih 11 po prvi put čak četvorica napadača.

Britanski mediji tvrde da formacija 4-2-4 nije nikakva slučajnost i da je Evropska fudbalska federacija (UEFA) u posljednji trenutak morala promijeniti formaciju kako bi Portugalac Kristijano Ronaldo ušao u idealni tim-

"Dejli Mejl“  je objavio da je napadač portugalske reprezentacije i italijanskog šampiona, Juventusa bio četvrti na listi napadača iza Sadija Manea, Lionela Mesija i Roberta Levandovskog, pa se UEFA odlučila na promjenu formacije kako bi Ronalda „ugurala“  u tim godine.

Englezi tvrde kako je prvobitna formacija bila 4-3-3, ali je naknadno iz ekipe izbačen veznjak Čelsija N'Golo Kante, kako bi se promjenom formacije otvorilo mjesto za Ronalda.

Neimenovani izvor je za "Dejli Mejl“ izjavio je da cijela ova priča nije dobra za Europsku fudbalsku federaciju.

"To je bilo učinkovito lažiranje glasova. Razlog tome je Ronaldova popularnost na višem nivou u organizaciji. Zbog toga se pitate šta još mogu smisliti", rekao je izvor britanskog lista.

Iz UEFA su prilično mlako demantovali ove navode, poručivši da su formacije 4-2-4 sve češće, posebno u reprezentacijama.

"Formacija za ovogodišnju ekipu godine je izabrana tako da odražava glasove navijača paralelno s rrezultatima igrača u UEFA takmičenjima", riječi su portparola UEFA, koje prenose britanski mediji.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC