• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sukob koji je stigao do predsednika: ''Abidal, da se javiš na razgovor!''

Autor mondo.rs

Abidalova opaska u intervjuu, Mesijev odgovor, pa intervencija predsednika.

 Sukob koji je stigao do predsednika: ''Abidal, da se javiš na razgovor!'' Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Getty Images/David Ramos

Neobično za veliki klub, sukob je nastao na instagramu. Barseloni ove sezona nije sjajna, promenili su trenera, Luis Suarez je povređen, Real Madrid je lider prvenstva,...

Sukob Erika Abidala koji obavlja funkciju sportskog direktora i Lionela Mesija, prve zvezde tima, kapitena i dugogodišnjeg najboljeg igrača kluba ne može doneti mnogo dobrih stvari. On je nastao na društvenim mrežama i stigao do predsednika kluba.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji saigrači su ušli u konflikt, nakon što je nekadašnji defanzivac nesmotreno dao izjavu o promeni Ernesta Valverdea. On je za to okrivio igrače, koji po njegovim rečima, ''nisu bili zadovoljni trenerom''. Lionel Mesi se oglasio na instagramu i tamo replicirao klupskom čelniku.

Ovaj Abidalov ispad dogodio se samo nekoliko dana nakon što su se na treningu ''zakačila'' dvojica fudbalera Barselone, i to pred očima novog trener, Kike Setijena. Cela saga je otišla toliko daleko da je morao da interveniše Hosep Maria Bartomeu, predsednik kluba.

Verovatno ne postoji niko u klubu ko je zadovoljan trenutnom situacijom, pa uskoro treba pronaći rešenje za izlaz iz nje. Tako je Bartomeu već zakazao sastanak na kom će on i Erik Abidal razgovarati o budućnosti sportskog direktora Barselone.

Abidal se u klub vratio 2018. godine, kada je od Roberta Fernandeza preuzeo ulogu sportskog direktora. Moguće je da su mu dati na tom mestu odbrojani i da će uskoro doći do novog razlaza sa klubom za koji je nekada nastupao.

Podsećanja radi, Erik Abidal je u intervjuu izjavio da ''mnogi igrači nisu bili zadovoljni i da zato nisu trenirali dobro''. On je dodao da su postojali određeni nesporazumi u komunikaciji, koje je osetio kao bivši fudbaler i da je na to upozorio klupske čelnike.

''Inače ne volim da radim ove stvari, ali sada sam morao. Svako je odgovoran za svoj zadatke i treba da vodi računa o odlukama koje donosi. Igrači odgovaraju za ono što se dešava na terenu i mi znamo kad nismo odigrali dobro. Ako Abidal govori o igračima, onda treba da iznese imena, umesto što dozvoljava da se netačne inforamcije šire'', napisao je Lionel Mesi.

Barselona je u poslednjem prvenstvenom kolu savladala Levante, pa je sada ponovo na tri boda zaostatka za Real Madrid, prvoplasiranim timom na tabeli. U narednoj rundi će igrati protiv Betisa, ekipe koju je ranije predvodio Kike Setijen, sadašnji trener španskog šampiona.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC