• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Transfer Brexit" doživeo debakl: Englezi se vraćaju na 31. avgust

Autor mondo.rs

Zapravo, prelazni rok u Premijer ligi važiće i dan duže nego u Španiji, Italiji, Francuskoj...

 "Transfer Brexit" doživeo debakl: Englezi se vraćaju na 31. avgust Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Englezi su i u tome želeli da se razlikuju od drugih, možda su u nekom trenutku pomislili da će i kontinentalna Evropa krenuti za njima, ali su samo dve godine kasnije prihvatili realnost i poništili odluku.

Klubovi Premijer lige izglasali su danas povratak na "tradicionalni završetak letnjeg prelaznog roka", koji će narednog leta trajati do 1. septembra u 18 časova.

Možda će vas zanimati

Prošlog, posle sličnog zasedanja u Londonu, prelazni rok za fudbalere na Ostrvu skraćen je na period od 1. jula do 9. avgusta - odnosno utakmica 1. kola Premijer lige 2019/20.

Englezi su na taj način želeli da spreče finansijski najmoćnije klubove da u ranoj fazi sezone, kada takmičenje već počne, dodatno slabe ostatak konkurencije i transferima u "minut do 12" ublažavaju propuste, krize, posledice povreda i slično.

Ispostavilo se već "na keca" da su svi engleski klubovi, samimi tim, ostali hendikepirani u odnosu na kontinentalnu konkurenciju, ne samo zbog toga što su rivali iz Lige šampiona i Lige Evrope imali 20-ak dana više za dovođenje pojačanja, već i zbog toga što su fudbaleri mogli da napuštaju klubove u Engleskoj do 1. septembra.

Dogodilo se, između ostalog, i da su cene fudbalera posle 9. avgusta padale, jer je kupovna moć klubova sa začelja Premijer lige, pa čak i Čempionšipa, dovela do inflacije u ostatku Evrope.

Onog trenutka kada Vulverhempton, Njukasl ili recimo Everton nisu više mogli da se pojave i "pljusnu" lovu od TV prava na sto, i Anderlehtu, Sportingu, Betisu, Menhengladbahu i ostalima bilo je lakše da pregovaraju o pojačanjima.

"Ne zanima me kada će biti zatvoren prelazni rok, ali mora da bude zatvoren svuda u isto vreme. Govorili su da je važno da sve bude završeno pre nego što sezona počne. Dobra ideja, ali samo je Engleska to uradila. Onda to i nema toliko smisla", govorio je prošlog septembra menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

"Ideja je bila dobra, ali nije zaživela", dodao je Nemac, koji je rivalu Pepu Gvardioli imaju saveznika u ovom slučaju.

Nemac i Španac, kao dvojica najdominantnijih menadžera u Engleskoj trenutno, imali su značajnu ulogu u propasti "transfer Brexita".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC