• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Boginja" ne prašta kiks "vučici": Trijumf u Firenci nakon 27 godina!

Autor mondo.ba

Gasperinijev tim iskoristio je sinoćnji poraz direktnog konkurenta u borbi za Ligu šampiona

 Serija A 23. kolo Fiorentina Atalanta 1 2 Izvor: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

U prvom meču subotnjeg programa Serije A, Atalanta je gostovala Fiorentini i trijumfom na ''vrućem'' gostovanju napravila značajan korak ka ostvarenju primarnog cilja – novom plasmanu u evropsku elitu:

FIORENTINA - ATALANTA 1:2 (1:0)
/Kjeza 32 – Zapata 49, Malinovski 72/

Možda će vas zanimati

''Boginja'' je tako upisala prvi trijumf na stadionu ''Artemio Franki'' još od 1993. godine!

Punih 27 godina bilo je potrebno da jedna generacija ''nerazura'' iz Bergama dođe do pobjede u Firenci, a od tada pa sve do danas zabilježeno je sedam remija i 11 pobjeda Fiorentine.

Međutim, mnogo važnije za sve navijače Atalante je to da su njihovi ljubimci uspjeli da kazne sinoćnji kiks Rome na ''Olimpiku'' u duelu sa Bolonjom (2:3) i ''vučici'', glavnom rivalu u borbi za plasman u Ligu šampiona naredne sezone, odmaknu na tri boda pred direktni okršaj u Bergamu u narednom kolu.

Nikako ne treba smetnuti sa uma ni činjenicu da je prvi duel ova dva tima u tekućoj sezoni, onaj u italijanskoj prestonici, završen trijumfom Atalante (0:2), što debitantu u elitnom klupskom takmičenju već pruža određenu ''komociju''.

Nastojali su puleni Đanpjera Gasperinija da već u prvom poluvremenu usmjere meč u željenom toku i do odlaska na pauzu između dva poluvremena steknu rezultatsku prednost. Međutim, za prvih 45 minuta gost nije iskoristio dvije izgledne šanse za postizanje pogotka.

Zašto joj se nije zatresla mreža u tom periodu, ''Viola'', za koju je cijeli meč danas odigrao Nikola Milenković, a jedno poluvrijeme Dušan Vlahović, može da zahvali Mariju Pašaliću, koji nije odreagovao na adekvatan način u pomenute dvije situacije.

U prvom slučaju je hrvatski internacionalac nakon povratne lopte sa desne strane i dobre akcije svog tima šutirao pored gola, a potom, u drugoj stopostotnoj šansi, pogodio dobro postavljenog Bartolomeja Dragovskog.

Fiorentina je, međutim, svoju prvu pravu šansu iskoristila i došla do prednosti. Marko Benasi je u 32. minutu centrirao sa desne strane, Hoze Palomino se ponadao da je otklonio opasnost ispred svog gola, ali je na njegovu i žalost svoje ekipe loptu poslao do Federika Kjeze, koji je imao dovoljno vremena da se namjesti i uputi neodbranjiv udarac.

Izvor: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

Ipak, u drugom poluvremenu – druga priča.

U čemu nije uspio Pašalić, jesu Duvan Zapata i Ruslan Malinovski, za rezultatski preokret u Firenci.

Papu Gomez je nakon samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu izbjegao ofsajd zamku i odigrao povratnu loptu za Kolumbijca koji nije imao toliko težak posao da poentira, a potom je u 72. minutu Ruslan Malinovski povukao kratko jednu loptu nakon Gomezovog pasa i potom sa distance pogodio donji lijevi ugao gola domaćih.

Rekosmo, ovom pobjedom se Atalanta izdvojila na četvrtom mjestu uz tri boda više od Rome koju dočekuje u narednom kolu. Sa druge strane, Fiorentina je na 14. stepeniku, ali joj, bar za sada, još uvijek ne prijeti grčevita borba za opstanak, s obzirom da prvi tim ispod crte, Đenova, ima devet bodova manje.

SERIJA A – 23. kolo

Subota:

Fiorentina - Atalanta 1:2 (1:0)
/Kjeza 32 – Zapata 49, Malinovski 72/

Torino - Sampdorija (18.00)

Verona - Juventus (20.45)

Nedjelja:

SPAL - Sasuolo (12.30)

Đenova – Kaljari (15.00)

Napoli - Leće (15.00)

Breša - Udineze (15.00)

Parma - Lacio (18.00)

Inter - Milan (20.45)

Igrano u petak:

Roma - Bolonja 2:3 (1:2)
/Densvil 22 a.g, Mkitarjan 72 - Orsolini 16, Barou 26, 51/

TABELA: Juventus 54, Inter 51, Lacio 50, Atalanta (+1) 42, Roma (+1) 39, Bolonja (+1) 33, Kaljari 32, Parma 32, Milan 32, Verona 31, Napoli 30, Torino 27, Sasuolo 26, Fiorentina (+1) 25, Udineze 24, Sampdorija 20, Leće 19, Đenova 16, Breša 15, SPAL 15.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC