• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi žali Valverdea, ali priželjkuje i povratak Nejmara u Barselonu

Autor mondo.rs

Prvoj zvezdi tima teško je pala smena trenera, a poželeo bi dobrodošlicu i Nejmaru i Lautaru

 Lionel-Mesi-Barselona-pogresila-smena-Valverdea-pozdravljam-povratak-Nejmar Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Barselona prolazi kroz čudan i neobičan, svakako težak trenutak: smena trenera, sukob prve zvezde kluba i sportskog direktora, eliminaciju već u četvrtfinalu Kupa kralja, slabije rezultate u Primeri...Nešto na šta njeni navijači nisu navikli poslednjih decenija.

Kapiten Lionel Mesi sada se oglasio u intervjuu za Mundo deportivo i ocenio da je smena Ernesta Valverdea bila pogrešna, ali je i pozdravio mogući povratak Neimara na Nou kamp.

Možda će vas zanimati

"Prolazimo kroz proces promene trenera. Svi imaju svoje ideje, svoj način da gledaju utakmice, kako da se igra...Mi smo na terenu i postepeno se adaptiramo na ono što on želi. Nije lako, jer dolazimo iz Valverdeove ideje, koji je igrao drugačije i sada od nas traže nešto drugo", rekao je mesi.


"Istina je, međutim, da rastemo i imamo još mnogo prostora da napredujemo. Ako želimo da pobeđujemo, moramo mnogo da se popravimo", dodao je on.

Navijače svakako zanima da li će Barsa ove sezone moći do titule i da li će moći da napadne Ligu šampiona…

"Pa, nikad se ne zna, je l' tako? Istina je da je ovo sezona u kojoj nemamo konstantnost partija. Izgubili smo mnogo bodova i u tom smislu ćemo se boriti do kraja u oba takmičenja", kaže kapiten Barselone.

Ekipu čeka serija teških utakmica: Eibar u prvenstvu, zatim Liga šampiona, a onda i "klasiko".

"Prvenstvo se ne završava posle 'klasika', šta god da se desi na njemu. Biće još važnih utakmica. Imamo teške susrete, ali imaju i oni. Oni mogu kod kuće da gube bodove, što smo videli, ali isto se desilo i nama. Rekao sam već, moramo da nastavimo da rastemo, jer mislim da sada nije dovoljno da se samo borimo za mesto u Ligi šampiona", objasnio je Mesi.

Rastanak sa Valverdeom nije bio lak. Kako kapiten vidi tu smenu?

"Očigledno kao pogrešnu, jer je otišao veliki čovek i veliki trener. Mnogo puta sam to govorio, označili su njega kao krivca u utakmicama u kojima smo mi bili odgovorniji od njega. Ali, na kraju je uvek najlakše odbaciti trenera i svi to znaju. Onda je usledio poraz od Atletiko Madrida, kada smo za pet minuta ostali bez Super kupa i to je okončalo poverenje, ali istina je da je to baš šteta", rekao je Mesi.

Došao je Kike Setjen, kakav je utisak ostavio uživo?

"Već sam ga poznavao od ranije, pričali bismo kada bismo se sreli. On je vrlo bliska osoba, pričljiv je i vrlo je svestan svih detalja. Voli fudbal i konstantno priča o njemu.

Neizbežna tema su pojačanja: dugo se pominje povratak Nejmara, ali i dolazak Argentinca Lautara Martineza iz Intera.

Mesi dobro poznaje obojicu i obojici bi poželeo dobrodošlicu.

"Mnogo puta sam govorio da je na sportskom nivou Nej jedan od najboljih na svetu i voleo bih da se vrati. Bio je jako srećna osoba, uvek je bio radostan. Zabavljali smo se na i terenu i van njega", odgovorio je Mesi.

Šta biste poručili navijačima koji su protiv povratka i koji mu uzimaju za zlo način na koji je otišao?

"Normalno je da se ljudi tako osećaju zbog načina na koji je otišao. I meni je to tada smetalo, probali smo da ga ubedimo da ne ide. Ali, na kraju, svi želim da pobeđujemo i igramo sa najboljima. Mi i navijači. Kao što sam rekao, on je jedan od najboljih i mnogo donosi na terenu, ali razumem i navijače", rekao je Mesi.

Kada bi se vraćao, morao bi da se izvini?

"On stvarno jedva čeka da se vrati, a uvek je delovalo kao da mu je žao. Uradio je mnogo za svoj povratak i mislim da bi to bio odličan prvi korak", odgovorio je Mesi.

Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Sportski direktor Erik Abidal rekao je da nije nemoguće da na leto dođu i Nejmar i Lautaro. Kakav je mladi napadač?

"Spektakularan! Ima impresivnu kondiciju. Oduvek se videlo da će biti veliki igrač, a sada se to vidi. Vrlo je snažan, vrlo je dobar u igri jedan na jedan, ima sjajan osećaj za gol, izlazi na duel bilo kome, izdržava, pravi šanse sam sebi...Ima mnogo kvaliteta. Kompletan igrač", objasnio je Mesi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC