• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači treniraju, trener ih vodi, a niko ne može na utakmicu!

Autor agencije/MONDO

Sedmorica stranih igrača Čelika i trener Umit Ozat i dalje bez boravišne dozvole.

 Čelik trener Umit ozat i sedam igrača bez radne dozvole Izvor: FENA/Vehid Begunić

Turski stručnjak Umit Ozat prije gotovo mjes i po postavljen je za trenera Čelika, ali još uvijek nije upisao debi na klupi Zeničana.

Razlog je to što Ozat još uvijek čeka boravišnu dozvolu, kao i njegovi pomoćnici, te sedmorica igrača.

Možda će vas zanimati

 Rus Tamirlan Džamalutdinov, potom igrači iz Turske Emir Han Topču, Egri Volkan, Firat Gulu i Alim Ajkut, Nemanja Zlatković iz Srbije te Elvin Junuzade iz Azerbejdžana, nisu nastupili u nedjelju na Bilinom polju protiv Zrinjskog, kada je zenički klub poražen rezultatom 2:0, te još uvijek čekaju boravišne dozvole od Terenskog ureda za strance u Zenici.

“Čekamo dozvolu i za još dvojicu igrača, Sandeja  Alimija iz turskog Eskisehira te Nigerijca Okekea. Oni su u Istanbulu i čekaju dozvolu da nam se priključe”, rekao je Ozat i dodao da nije puno problem za njega i trenera iz stručnog štaba, koliko je problem za igrače.

“Mi smo treneri pa je lakše, ali igrači imaju svoj život. Nadamo se da ćemo danas dobiti dozvolu, ali do nas nije došla još nikakva informacija. Ako ne dobijemo licence, onda je teška situacija za nas. Samo radimo treninge, ne možemo ni na stadion da uđemo. Čekamo danas dobre vijesti”, rekao je Ozat.

Turski trener ranije je na pres-konferenciji najavio da će, ne dobiju li ove sedmice licence za nastup, napustiti Zenicu.

“Neka se završi ova utakmica pa ćemo sjesti i razgovarati. Danas je svakako već četvrtak, a ja nikoga ne napuštam na pola puta. Nisam došao ovdje zbog novca, nego zato što imam poseban, prijateljski i bratski odnos s predsjednikom Ajdinom Oglunom. Došao sam da pomognem i vidim dobre igrače koje ima Čelik. Ali, ako ne dobijem licence, do kada da čekam”, istakao je Ozat.

Nezadovoljan je i zbog činjenice da ne mogu trenirati na Bilinom polju, koje se čuva za utakmicu baraža nogometne reprezentacije BiH pa treninge odrađuju na Kamberovića polju, dok će u martu na Bilinom polju igrati samo utakmice.

“Čelik je jedini pravi brend ovog grada. A ti Čeliku ne daš da koristi teren. Da li si mu prijatelj ili neprijatelj. Najmanje dva dana u sedmice trebali bismo trenirati na Bilinom polju, jer ovdje niko ne može postati igrač, ne može napredovati”, kaže Ozat.

 Zbog nezadovoljavajuće spreme i tri žuta kartona, kaže Ozat, protiv Radnika neće igrati Fenan Salčinović, dok je povrijeđen i novajlija Mario Crnički, koji neće punim intenzitetom trenirati do ponedjeljka. Zbog bolova u leđima, napominje Ozat, protiv Zrinjskog je morao zamijeniti Selima Žunu, dok Marko Perišić tu utakmicu nije odigrao po njegovom ukusu.

“Promjena u sastavu će biti, ali ako dobijemo dozvole za strane igrače bit će puno više izmjena. Promijenili bismo i formaciju”, najavio je Ozat.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC