• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Subotić: Fudbalu navijači daju dušu, plašim se da se ništa ne promijeni

Autor mondo.rs

Nekadašnji reprezentativac Srbije je dao veoma opširan intervju.

 Bundesliga-Union-Berlin-Neven-Subotic-nastavak-prvenstva-intervju Izvor: Boris Streubel/Bongarts

Više od fudbalera. Tako bi se najlakše mogao opisati Neven Subotić, bivši igrač Borusije iz Dortmunda, bivši reprezentativac i aktuelni član Union Berlina. Pored toga, veliki humanitarac.

Sa svojom fondacijom godinama pomaže u Etiopiji, a trenutna situacija u svijetu mu je otežala taj posao. Sada ne može da ode u Afriku i da radi na terenu, ali ga entuzijazam ne napušta.

Možda će vas zanimati

Neven Subotić je dao opširan intervju za nemački DW i u njemu se dotakao priča o trenutnoj situaciji u fudbalu, nastavku prvenstva u Njemačkoj, kao i svemu onome što se dešava na planeti.

Sa Borusijom je dva puta bio šampion Njemačke, bio dio velikih evropskih rezultata i pod komandom Jirgena Klopa, zajedno sa Matsom Humelsom, napravio jedan od najboljih štoperskih tandema. Kratko je bio u Francuskoj, pa se vratio u Njemačku, gdje je veoma cijenjen.

Union Berlin se vratio treninzima u ponedjeljak. Kako ti provodiš dane?

''Počinjem dane sa treninzima, a zatim se bavim humanitarnim radom u svojoj fondaciji. U konstantnom sam kontaktu sa saradnicima iz Etiopije, fudbal mi u ovom trenutku nije u prvom planu. Postoje pravila koja poštujemo. Na treningu smije da bude određen broj ljudi, higijena je veoma bitna i ne smijemo da budemo preblizu.''

Bundesliga će se vjerovatno nastaviti, odnosno, biće odigrana do kraja. Kako se ta opcija čini srpskom defanzivcu?

''Prirodno sam veoma motivisan, igram fudbal da bih pobjeđivao. Ali, mislim da se fudbal igra zbog navijača. Oni mu daju posebnu kulturu i to će nedostajati. Navijanje utiče na igru'', ističe član berlinskog tima.

Bivši reprezentativac je istakao da nije siguran kako će ijNemci uspeti da privedu kraju sezonu, ali da će se liga ponašati u skladu sa propisima vlasti.

Neven Subotić je imao i zanimljive poglede na situaciju u svjetskom fudbalu, odnosno na to kako će se fudbalsko tržište razvijati. Upitan je kako će se kriza odraziti na profesionalni sport.

''Moj strah je da će to kratko trajati. Mislim da će se već za dvije-tri godine tržište oporaviti i vratiti na staro. Kriza će uticati na prelazni rok samo ovog ljeta'', istakao je Subotić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC