• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izreka treba da glasi: Budi optimista kao Marko van Ginkel!

Autor Milutin Vujičić

Da li se sećate nekada velikog holandskog talenta? On se i dalje nada šansi u Čelsiju.

 Izreka treba da glasi: Budi optimista kao Marko van Ginkel! Izvor: Guliver/Richard Heathcote/Getty Images

Ako se pogleda "staž" fudbalera Čelsija lako je uočiti da je kapiten Sezar Aspilikueta najduže član kluba, a zanimljivo je da je na drugom mestu - Marko van Ginkel.

Nekada veliki talenat holandskog kluba stigao je na "Stamford bridž" u leto 2013. godine iz Vitesea, filijale Čelsija, a samo je u toj prvoj sezoni, i to kod Žozea Murinja, dobio priliku da obuče plavi dres na zvaničnoj utakmici - preciznije na četiri.

Možda će vas zanimati

Nažalost, vezni fudbaler je već u septembru pokidao "ukštene" ligamente zbog čega je pauzirao sedam meseci, a nažalost to nije bila jedina teška povreda za njega...

Išao je na pozajmice u Milan, Stouk, PSV, a verovali ili ne od jula 2018. godine ponovo je u Čelsiju. 

Oporavljao se ponovo od povrede, nije bio u planovima Mauricija Sarija, očigledno ni Franka Lamparda koji je šansu dao mlađima od njega (Van Ginkelu je sada 27 godina), ali bez obzira na sve to - Holanđanin se ne predaje i hoće da se vrati na teren u dres "plavaca".

Fudbaler kome ugovor ističe krajem ove sezone želi da "zaradi" produžetak, a pauzu u prvenstvu zbog pandemije korona virusa koristi da se pripremi - i to na "Bridžu".

Van Ginkel je otkrio da fudbaleri koji žive u blizini stadiona dolaze na idivindualne treninge i održavaju distancu, a on kaže da je to za njega "idealno jer mu je dosadno da to čini sam", pa je bolje kada ima društvo - makar na bezbednoj udaljenosti.

Videćemo kako će ovo uticati na Franka Lamparda i da li će možda trener Čelsija promeniti mišljenje o momku koji je u karijeri imao tri teške operacije i daleko je od nekadašnjeg potencijala.

U ugovoru postoji opcija produžetka na dve sezone, ali...

"Nismo pričali o ugovoru do sada, druge stvari su važnije, ali pričaćemo kada dođe pravi momenat za to", naglasio je Marko van Ginkel koji je već sedam godina član Čelsija posle transfera vrednog oko osam miliona funti.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC