• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skols: Da me Kapelo zvao lično, vratio bih se iz penzije u nacionalni tim

Autor mondo.ba

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Pol Skols priznao je da bi se vratio iz penzije da zaigra za Englesku na Mundijalu 2010. godine, da ga je tadašnji selektor Fabio Capello lično kontaktirao.

 Pol Skols: Da me Kapelo zvao lično, opet bih zaigrao za Englesku Izvor: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Skols se penzionisao od reprezentativnog fudbala nakon Evropskog prvenstva 2004. godine kao dvadesetdevetogodišnjak, dok su njegove kolege na toj poziciji Frenk Lampard i Stiven Džerard bili na vrhuncu karijera.

Uživao je igrajući samo za "crvene đavole" gdje je dobio važniju ulogu, uz priznanje da se ipak prerano povukao iz nacionalog tima.

Možda će vas zanimati

"Bio sam u iskušenju da se vratim, stalno biste čuli šaputanja, ali postojala je opcija da samo jednom. Bilo je to prije Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, dobro sam igrao tu sezonu a bilo je dosta povrijeđenih. Fabio Kapelo je htio da se vratim. Zvao me Stjuart Pirs, član njegovog stručnog štaba. Imao sam nekoliko dana da razmislim i osjetio sam da igram dovoljno dobro. Međutim, odlučio sam da ne bi bilo u redu s obzirom da nisam učestvovao u kvalifikacijama. Drugi su bili s ekipom dvije godine daleko od svojih porodica", izjavio je Skolsa engleskim medijima.

U suštini, Skols je vjerovao da italijanski stručnjak nije dovoljno želio da ponovo bude u "Albionu".

"Kapelo me nije lično nazvao, da jeste, možda bilo drugačije. Možda je mogao da mi izvrne ruku. Da li žalim? Vjerojatno da, jer sam u to vrijeme stvarno dobro igrao", naglasio je nekadašnji vezista Junajteda.

Izvor: Richard Heathcote/Getty Images Europe

Fudbaler koji je cijelu karijeru proveo na "Old Trafordu", čak se 2012. godine iz penzije vratio zbog Mančester junajteda, priznao je da je jedini klub koji je pokazao zainteresovanost za njegove usluge bio milanski Inter.

"Nikad nisam ni pomislio da bi neki drugi tim mogao da me pozove. Samo jedanput me telefonom pozvao bivši menadžer Brajana Robsona, dok sam bio na EURO 2000, i pitao da li bi prešao u Inter iz Milana. To je jedini telefonski poziv na tu temu da sam ima. Poslije toga ništa više nisam čuo, niti mi je menadžer nešto rekao. Igrao sam u mom klubu za koji navijam od djetinjstva, a i stalno smo osvajali trofeje".

Prema njegovim riječima, da nije imao dobar status kod menadžera (Ser Aleks Ferguson) definitivno bi napustio klub da je imao ponuda.

"Ali, nisam imao potrebu da razmišljam o o Barseloni, Real Madridu ili Milanu, jer sam ionako biio u najvećem klubu na svijetu. Iako nismo osvojili toliko titula u Ligi šampiona, bili smo vrlo blizu tih klubova, ako ne i bolji", zaključio je Skols.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC