• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problemi u Engleskoj? Advokat tvrdi: Niko neće moći da ih natjera da igraju

Autor mondo.rs

UEFA i FIFA planiraju da se igra duže nego inače, ali...

 Premijer-liga-produzetak-ugovora30.-jun-1.-jul-slobodni-igraci-transferi-Vilijan-Barselona Izvor: Guliver, Marc Atkins/Getty Images Europe

Engleska Premijer liga je jedno od takmičenja koje se neće završiti po ranije napravljenom rasporedu. Epidemija korona virusa je uticala na odlaganje mečeva, pa je pitanje kako će izgledati finiš sezone.

Liverpul je prvi, mogao bi titulu da dobije i bez igranja, ali je svima prioritet kako nastaviti takmičenje. Fudbalska asocijacija, kao i FIFA i UEFA, smatra da može da se igra i tokom ljeta.

Možda će vas zanimati

Ali, to ne smatraju advokati koji zastupaju PFA, asocijaciju profesionalnih fudbalera. Oni, naime, tvrde da niko neće moći da prisili fudbalere kojima ističu ugovoru da na terenu budu do kraja šampionata.

Ugovori se potpisuju do 30. juna, pa tako svi oni kojima ugovor ističe ovog ljeta, od prvog jula postaju slobodni igrači. Ako sezona bude trajala u tom momentu, oni neće imati obavezu da se nađu na terenu svojih, tada već bivših, klubova.

''Niko ne može da ih prisili da igraju fudbal u tom trenutku. FIFA, UEFA, fudbalska asocijacija... Ako žele, mogu samo da odšetaju iz kluba. Pravno gledano, oni nemaju nikakve obaveze da se nađu na terenu'', istakao je advokat Nik De Marko.

U grupi igrača kojima ovog ljeta ističe ugovor su Vilijan, za kog je interesovanje već pokazivala Barselona, David Silva koji gotovo sigurno napušta Englesku, Rajan Frejzer čiji potpis želi Arsenal i mnogi drugi. Nekadašnji reprezentativni golman Džo Hart će moći da bira sredinu, kao i iskusni Olivijer Žiru.

Punu slobodu će imati i Čelsijev Pedro, Liverpulov Adam Lalana, Timoti Fosu-Mensa iz Mančester junajteda i ostali. Predstojeće ljeto će biti značajno i za Jana Vertongena, jer se ne zna da li će imati slobodu da napusti klub ili će mu Totenhem ponuditi nastavak saradnje.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC