• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši reprezentativac Hrvatske, srpskog porekla, ide u Saudijsku Arabiju

Autor mondo.rs

Nakon što je skoro čitavu deceniju branio gol Monaka.

 Danijel Subašić ide u  Saudijsku Arabiju Izvor: Maja Hitij/Bongarts, Getty Images/Maja Hitij

Nekadašnji čuvar mreže reprezentacije Hrvatske Danijel Subašić (35), postaće slobodan igrač narednog leta i zatim se preseliti u Saudijsku Arabiju, gde ga već čeka ugovor. 

Posle osam godina u Monaku, čiji je gol branio na skoro 300 utakmica, Subašić će postati golman Al Nasra, ekipe koja je za njega spremila bogat ugovor na 3 miliona evra po sezoni.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji čuvar mreže Zadra i Hajduka iz Splita je 44 puta branio za reprezentaciju, između ostalog i na Mundijalu u Rusiji, kada je Hrvatska stigla do finalnog meča. Tada su poraženi od Francuza, ali je to bio najveći uspeh hrvatskog fudbala u istoriji.

Danijel, čiji otac Jovo je Srbin, potpisao je ugovor sa Monakom još 2012. godine, kada je taj tim bio član Lige 2 u Francuskoj. Zajedno su prošli put do šampiona Francuske u sezoni 16/17, ali je došlo vreme za rastanak.

Te sezone se Subašić našao u idealnom timu prvenstva, a proglašen je i za najboljeg golmana u ligi. O njegovim kvalitetima govori i to što se Hrvati muče sa čestim promenama na golu nakon njegovog penzionisanja, koje se dogodilo posle Mundijala u Rusiji.

Na početku karijere Danijel Subašić je imao velikih problema zbog svog porekla. Otac njegove tadašnje devojke mu je branio da je viđa, a navijači protivničkih timova su često isticali da je Srbin.

Ekipa Al Nasr je jedan od najboljih timova u Saudijskoj Arabiji i pri prekidu prvenstva su zauzimali drugo mesto na tabeli. Oni već imaju stranca među stativama, pošto im mrežu brani Bred Džons, bivši golman Liverpula. U timu su još i vezista Đulijano, povremeni reprezentativac Brazila, kao i Ahmed Musa i Nordit Amrabat.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC