• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA pojačanje za Nigeriju: Stiže košarkaš Bruklina!

Autor mondo.rs

Razočaran u odnos koji su SAD imale prema njemu.

 NBA pojačanje za Nigeriju: Stiže košarkaš Bruklina!  Spenser Dinvidi Izvor: Getty Images/Mike Stobe, Mike Stobe/Getty Images North America

U najboljim je košarkaškim godinama, a poziva u reprezentaciju nema. Spenser Dinvidi, jedan od igrača koji su se nadali pozivu reprezentacije, ali ga nisu dobili, odlučio je da promeni zemlju za koju nastupa.

Iako je sve do sada gajio nadu da bi mogao da obuče dres SAD i da se sa tim timom bori za najveće trofeje, zlata na Mundobasketu i Olimpijskim igrama, situacija će biti drugačija. Nosiće dres Nigerije.

Možda će vas zanimati

Košarkaš koji je tokom NBA karijere nosio dres Detroita i Bruklina, za koji nastupa poslednje četiri sezone, već je bio deo državnog tima. Istina, samo na Univerzijadi 2013. godine, a nepozivanje na Svetsko prvenstvo u Kini i izostanak sa šireg spiska za Tokio naredne godine, bili su mu signal da za njega nema mesta.

Plejmejker Bruklina, koji je 2014. godine bio 38. pik na draftu, pridružiće se sve jačoj ekipi Nigeriji, čim se završi papirologija oko dobijanja pasoša. Pravo igranja za ovu selekciju već imaju Ekpe Judo koji nam je poznat iz evroligaških dana, kao i Al-Faruk Aminu i Džoš Okogi, igrači iz NBA lige.

Tokom sezone koja je još uvek u toku i ne zna se kada će biti nastavljena, Dinvidi je odigrao 64 meča, od čega je na 49 bio starter. Prosečno je beležio 20.6 poena i 6.8 asistencija, što su njegove najbolje brojke u karijeri.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC