• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Završili bismo sezonu, da ministar ne mrzi fudbal''

Autori mondo.rs Autori Dušan Ninković

Opet različiti signali iz Italije.

 Italija-Serija-A-Serija-B-nastavak-sezone-Ministar-mrzi-fudbal Izvor: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino, Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Italija je snažno pogođena pandemijom korona virusa, a fudbalsko prvenstvo u toj zemlji je prekinuto, isto kao i u gotovo cijeloj Evropi. Neke države su svoja prvenstva i zvanično završile, ali Italijani još uvijek misle da će moći da se igra.

Plan za Seriju A ne postoji, a plan za odigravanje ostalih mečeva u Seriji B je predstavio Fabricio Korsi, prvi čovjek Empolija, ekipe koja je bori za ulazak u elitu. On smatra da ima prostora da se igra.

Možda će vas zanimati

Empoli je trenutno na 9. poziciji italijanskog drugoligaškog društva i postoje šanse da bi se, u ostatku sezone, dočepao mjesta koje vodi u doigravanje za Seriju A. To je klupski cilj do kog možda neće stići.

''Razočaran sam onim što se dešava u Italiji. Mislim na premijera Đuzepea Kontea i ministra sporta Spadaforu. Mislim da ministar sporta mrzi fudbal i da ne može da gleda kako naša igra finansira ostale sportove. Morali bismo da se vratimo na teren, makar u avgustu'', istakao je Korsi.

Prvi čovjek drugoligaša se dotakao nekih problema koj ibi mogli da nastanu ukoliko se fudbalska sezona prekine sada.

''Sve ostale lige spremaju protokole za nastavak. Mi ovdje čekamo novac koji će pasti sa neba. Ako prekinemo, naši evropski rivali će imati veliku prednost u evropskim takmičenjima. Kompanije koje posjeduju TV prava će potraživati novac nazad'', dodao je on.

Ekipa Empolija, koja se prethodnih godina često nalazila u Seriji A, sada ima devet bodova manje od mjesta koje direktno vodi u elitu. Mnogo je realnije da se, ukoliko prvenstvo bude nastavljeno, domognu mesta koje šest timova vodi u baraž, a koje im bježi samo jedan bod.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC