• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kjelini "zakuvao" sa ex-saigračima - vrlo brzo je dobio odgovore!

Autor mondo.ba

Mariju Baloteliju i Felipeu Melu nije bilo potrebno mnogo vremena da uzvrate kapitenu Juventusa

 Kjelini autobiografija Baloteli Melo Izvor: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

U danima dok se iščekuje odluka o eventualnom nastavku Serije A za ovu sezonu, koja je stopirana zbog pandemije korona virusa, u prvi plan italijanske javnosti iskočila je autobiografija kapitena Juventusa Đorđa Kjelinija.

Memoari štopera "stare dame" pod imenom "Ja, Đorđo" trebalo bi da ugledaju svjetlo dana tokom sljedeće sedmice, a u razgovoru za "La Republiku" već je predstavio određene dijelove, u kojima proziva Marija Balotelija, nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije, ali i Brazilca Felipea Mela, sa kojim je dijelio svlačionicu u Juventusu od 2009. do 2011. godine.

Možda će vas zanimati

"Veoma sam razočaran njima dvojicom i stojim iza svake riječi koju sam o njima napisao u knjizi. Baloteli je negativna osoba, bez poštovanja za ostale. Tokom utakmice Kupa konfederacija 2013. godine protiv Brazila (meč grupne faze, završen pobjedom Brazilaca 2:4, prim.aut.), ni po kojem osnovu nam nije bio od pomoći i svojim ponašanjem je zaslužio šamar. Postoje ljudi koji smatraju da je Mario među pet najboljih napadača svijeta, ali ja ne bih svrstao ni među prvih deset, a možda ni dvadeset".

O Melu...

"Sa druge strane, postoje i gori. Takav primjer je Felipe Melo. Bio je najgori od najgorih. Uvijek je bilo borbe sa njim po pitanju ponašanja. Govorio sam trenerima da je Melo poput 'jabuke pune crva'", istakao je Kjelini, dodavši:

"Meni ne predstavlja veliki problem ako igrač na nekoj od utakmica nije na nivou koji se očekuje ili ako odluči da se opusti noćnim izlaskom. Međutim, preko nepoštovanja ne mogu da prelazim."

Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE

Prozvanom dvojcu nije trebalo dugo da se oglasi.

"Za razliku od njega, ja sam bar iskren i sve što mislim ljudima kažem u lice. Imao je mnogo prilika da mi se obrati nakon te 2013. godine koju spominje, ali nije. Ko zna šta ćeš jednog dana reći o sadašnjim saigračima, čudni kapitenu… Ako ovo znači biti šampion, onda biram da to ne budem", odbrusio je Super Mario putem Instagrama.

Melov odgovor objavila je "Gazeta delo sport".

"Ne znam na šta misli, ali dok sam bio u Torinu, nikad sa moje strane nije izostalo poštovanje ni prema kome: saigračima, direktorima ili Juventusu u cjelini. Međutim, od ovog trenutka, za njega nemam više poštovanja. Niti ću ikad više imati. Lako je biti 'mangup' u knjizi", naveo je Melo, ne propustivši priliku da dodatno "podbode" ex-saigrača.

Izvor: Valerio Pennicino/Getty Images Europe

"Vjerovatno je ovaj 'defanzivac' ogorčen jer je Galatasaraj, za koji sam kasnije igrao, njegovom Juveu zadao nekoliko 'šamara' i eliminisao ga iz Lige šampiona. Ili možda što je Inter 2010. godine osvojio sve, a ja navijam baš za Inter. Podsjećam ga i da je Brazil 'razbio' Italiju 2009. godine u Kupu Konfederacija. Bilo je 3:0, možda je i zbog toga ogorčen…"

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC