• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zviždali mi '95 zbog Dekija": Stanković pozvao Ljupka Petrovića na klupu

Autor Mladen Šolak

Trener koji je prvi pružio šansu Dejanu Stankoviću posjetio je svog đaka na današnjem treningu. U subotu možda sjedne pored njega na klupu.

 Dejan-Stankovic-Ljupko-Petrovic Izvor: MN PRESS

Dok priprema ekipu Crvene zvezde za gostovanje Radu i šansu za "ovjeravanje" titule, Dejan Stanković (41) dočekao je u utorak na treningu dragog gosta.

Ljupko Petrović (73) ostao je upamćen kao šef struke Zvezdine ekipe koja je 1991. godine postala šampion Evrope, ali njegova veza sa crveno-bijelima je i to što je prvi dao šansu Stankoviću u seniorskoj konkurenciji, prije 25 godina.

"Lijepo je kad neko dođe u svoju kuću, da posjeti nekoga koga je izmislio", rekao je Stanković za klupsku televiziju nakon susreta sa Petrovićem.

Možda će vas zanimati

"Tu je neko ko te podsjeti na lijepe dane, kad sam bio dijete. Liga šampiona osvojena sa njm na klupi, uz pregršt talenata koje je izbacio. Poslije toga i 11. februar 1995. na Karaburmi, kada sam debitovao... Podsjetili smo se tih detalja i stvarno je lijepo vidjeti ga i velika je čast podijeliti mišljenje sa njim", dodao je Zvezdin trener.

Petrović je rekao da godinama nije bio u klupskim prostorijama, a još se detaljno sjeća Stankovićevog debija.

"On bi svakako dobio šansu i postao igrač. Imao je veliki talenat, prepoznao sam to u njemu kada je imao 16 i po godina. Kada sam ga ubacio pri našem vođstvu 2:1, navijači Zvezde su mi zviždali i kritikovali me što ga uvodim. I imali su pravo, ali imao sam povjerenje u njega, da će u sredinu terena da unese ono što je bilo potrebno, da proba da uđe iz drugog plana, da postigne gol... Njegov prvi kontakt sa loptom bila je prečka sa 20 metara, pa je time 'presjekao' i navijače koji su počeli da navijaju i da budu uz njega i do kraja utakmice nismo imali problema", rekao je Petrović.

Izvor: MN PRESS

Bari - neizbježna tema

"Prolazi kroz mene neka jeza i uspomene koje su se tada dešavale, kako smo postupali, spremali tim... Naravno, da nije bilo te šampionske titule to bi bilo zaboravljeno, a ovako ostaje vječno u istoriji", rekao je Ljupko Petrović o svojim i Zvezdinim najslavnijim danima.

Stanković je sada u nekadašnjoj Petrovićevoj ulozi, a jedan od njegovih "fudbalskih očeva" rekao je da mu je uvijek na raspolaganju.

"Kada sam se dogovarao sa Džajom da dođem na trening, rekao mi je: 'Deki je tvoj igrač, idi ti, pozdravi ga'. Zato sam došao da pozdravim Dejana i stručni štab i da im poželim sreću. On je na početku trenerske karijere i bilo šta da mu je potrebno spreman sam da mu dam. Imam materijal koji vrijedi i koji koristim i danas, a sa tim ću da ga upoznam dodatno", rekao je Petrović.

Stanković je poslije razgovora sa svojim učiteljem rekao da mu je ponudio da u subotu sjedne pored njega na klupu u prijateljskoj utakmici protiv Zvezdine filijale, Grafičara.

"Ovo je njegova kuća, njegova kancelarija, njegov teren. Pozvao sam ga u subotu da sjedne na klupu pored mene protiv Grafičara. Vrata su mu uvijek otvorena", naglasio je Dejan Stanković.

Pogledajte njihovo druženje na pomoćnom terenu i u Zvezdinim prostorijama.

Dejan Stanković i Ljupko Petrović na Zvezdinom treningu
Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC