• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaviša Kokeza: Od sljedeće godine privatizacija klubova u Srbiji!

Autor Milutin Vujičić

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Srbije (FSS) najavio nove dane za srpski fudbal.

 Slavisa-Kokeza-privatizacija-klubova-u-Srbiji Izvor: MN PRESS

Skoro dvije decenije priča se o privatizaciji fudbalskih klubova u Srbiji, ali nije se mnogo odmaklo od početne tačke, međutim postoje nove naznake da se stvari mijenjaju...

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza u intervjuu za "Bazar" govorio je o ovoj važnoj temi i nagovijestio da bi konkretni koraci mogli da se naprave već od naredne godine, pa bismo mogli da dobijemo još neke "privatne" klubove.

Možda će vas zanimati

Klubovi su se pred početak tekuće sezone izjasnili da niko nije protiv privatizacije, pa je pitanje dana kada će se neki pridružiti Čukaričkom, TSC-u...

"Mi smo u dogovoru sa Ministarstvom sporta i stručnim ljudima napravili prijedlog privatizacije koji smo poslali svim klubovima da se izjasne i kažu šta tu treba izmijeniti. Svakako da idemo u pravcu privatizacije i mislim da će to početi sljedeće godine u saradnji sa državom", rekao je Slaviša Kokeza za "Bazar" i potom dodao:

"Svaki klub će moći da se izjasni da li želi da se privatizuje, neće biti nikakvog nametanja".

Naravno, sve najviše zanima šta će biti u slučaju najvećih srpskih klubova Crvene zvezde i Partizana čije bi privatizacije najviše i koštale.

"Ukoliko dođe do privatizacije, omogućićemo i domaćim i stranim investitorima da ulože novac u fudbal, kao u jednu vrstu biznisa. Kad privatnici budu uložili veliki novac u klubove, kvalitet lige biće na većem nivou, tako da Partizan i Crvena zvezda neće biti više jedini klubovi koji će konkurisati za prvaka Srbije", istakao je prvi čovjek FSS.

Slaviša Kokeza se osvrnuo i na stanje u srpskom fudbalu i istakao da "nije kako je predstavljeno u medijima", poručivši da se malo priča o onome što je dobro i što je urađeno.

"Naši mediji su takvi da ne pišu o onome što je dobro urađeno, o zamijenjenoj travi, sređenim svlačionicama ili tribinama, na većini stadiona, nego se uhvate, na primjer, jednog stadiona koji nije sređen", vjeruje prvi čovek FSS koji se dotakao i teme "namještanja" utakmica.

"Mislim da je riječ korupcija u fudbalu više nametnuta u medijima od pojedinih navodno istraživačkih novinara, koji pričaju priče da bi povećali tiraž ili gledanost. Suštinski, to je sve demagogija, sve se svodi na kafanske priče da je negdje neko nešto uradio. Još nisam čuo za konkretan primjer, nemamo konkretne slučajeve da je dokazano da je neko uzeo novac za nešto. U nekoliko slučajeva podnijete su krivične prijave, ali to realno ne znači ništa. Sud je jedini mjerodavan, ali takvih presuda nemamo", zaključio je on.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC