• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova TRI plusa iz Humske: Konkretnije, kreativnije, lukavije

Autor Nebojša Marković

Iako je za mečeve crno-bijelih protiv Spartaka tada i Mladosti sada zajedničko da su oba puta gosti igrali u drastično izmijenjenim sastavima, Miloševićevi puleni su u subotu izgledali kao da su se istinski zaželjeli fudbala.

 Partizanova TRI plusa iz Humske: Konkretnije, kreativnije, lukavije Izvor: MN Press/MONDO - ilustracija

Punih 80 dana Humska 1 nije vidjela takmičarsku utakmicu. Toliko je prošlo između "četvorke" Partizana u mreži Spartaka u osmini finala Kupa Srbije. Simbolično, crno-bijeli su "četvorku" uručili i gostima iz Lučana u prvom superligaškom meču poslije dva i po mjeseca.

Pobjeda ekipe Sava Miloševića protiv Mladosti (4:1) prošla je lakše i, u ovom trenutku još važnije, lepršavije nego što su mnogi očekivali. Iako je za mečeve crno-bijelih protiv Subotičana tada i Lučanaca sada zajedničko da su oba puta gosti igrali u drastično izmijenjenim sastavima, Miloševićevi puleni su u subotu izgledali kao da su se istinski zaželjeli fudbala.

Možda će vas zanimati

 /piše: Nebojša Marković/

Iako meč u Humskoj nije idealan za izvlačenje pouka - naročito kada je Mladost u sredini tabele i ne može mnogo ni gore ni dolje - sigurna i dopadljiva pobjeda donijela je svoje "pluseve".

"Zadovoljan sam igrom, Partizan je djelovao dobro. Najbitnija su tri boda, da smo se odmakli Vojvodini i da možemo rasterećenije da odigramo u finišu. Bilo je bolje nego što smo čak i mi očekivali", rekao je Milošević poslije meča.

Mada će jednima glavni utisak ovog trijumfa biti ne pretjerano odmjerena izjava Lazara Markovića, a drugima svojeglavost Umara Sadika da izvede jedanaesterac umjesto Bibrasa Natha, konkretniji pogledi na teren donose nekoliko pozitivnih aspekata u igri koje će Miloševića učiniti zadovoljnim.

Konkretnije: Takuma Asano

Izvor: MN PRESS

Japanac je na terenu proveo tek 45 minuta, ali je za to vrijeme uspio da asistira kod prvog i bude strijelac drugog gola. Asistencija mu možda zvanično neće biti priznata, jer je Sadik dirao loptu prije pogotka Markovića, ali Asano je bio taj koji je "štiklom" stvorio odličnu šansu za gol.

Zapravo, Asanova igra bila je konkretnija nego inače i odmah je donijela očiglednu dobit. Lijevo krilo crno-bijelih nije časio časa da se kreće direktno ka golu i kod prvog i kod drugog gola, i u oba navrata je tom kretnjom uspio da se nađe baš gdje treba da bude u datom trenutku.

Kada se nalazio u šansama za šut na gol, Asano nije imao problem da šutira. Tako je bilo i u ranoj fazi meča, kada je sa ivice šesnaesterca odmah gađao i ozbiljno zaprijetio - taj udarac je "liznuo" prečku Lučanaca. Vrlo aktivnih i kvalitetnih 45 minuta.

Kreativnije: Bibras Natho

Izraelac je navikao navijače Partizana da često igra na poziciji centralnog veziste, uz Sašu Zdjelara ili Aleksandra Šćekića. Ipak, u izostanku Sejdube Sume, Natho se ponovo našao na mjestu iza napadača, odakle je bio bliži golu, bliži akciji, a samim tim i direktnije opasan.

Njegova mješavina defanzivnih kvaliteta bez lopte i kreativnosti sa loptom u nogama vidjela su kod prva dva pogotka. U 12. minutu je  je duboko na polovini Mladosti oduzeo loptu - nepunih šest sekundi kasnije, ona je bila u mreži gostiju - dok je u 19. on bio taj koji je Asana "poslužio na tacni".

U još nekoliko navrata je Natho pokazao sav kvalitet i iskustvo koji su ga još prošle jeseni izdvojili među najboljim fudbalerima Partizana. Loptama u prostor je otvarao nove uglove u napadima crno-bijelih, a umijećem čekanja utrčavanja saigrača pre narednog dodavanja je odbrani Mladosti dodatno otežavao posao.

Lukavije: Filip Stevanović

Izvor: MN PRESS

I za kraj, ono što je navijače Partizana verovatno najviše zaintrigiralo - partija Filipa Stevanovića. Momak koji i dalje nije napunio 18 godina pokazao je zašto je jedan od najvećih domaćih talenata. Da ste tokom njegovih 45 minuta na terenu videli samo taj 70. minut, kada je postigao gol, bilo bi dovoljno da vam ulepša poslepodne. Bio je to pravi fudbalski momenat momka koji mnogo obećava.

Dobio je loptu, krenuo udesno na jaču nogu, potom "lažnjakom" nasamario trojicu rivala i svojim niskim težištom brzo promenio pravac, a onda bez gledanja levom nogom gađao u kontra-ugao gola Mladosti. Bila je to jedina putanja kojom je objektivno mogao da pošalje loptu i otišla je baš tamo, za konačnih 4:1.

Međutim, koliko taj pravi mali dar-mar mamio osmijehe igračima i navijačima crno-bijelih, daleko od toga da je to bio jedini potez vrijedan pažnje. Svoje lukavstvo Stevanović je pokazao i kada je preko odbrane Mladosti "bocnuo" loptu pravo na nogu Markoviću, koji nije uspio da zahvati udarac kako treba.

Pronalazio je na desnom boku i Lazara Pavlovića kada se on našao na terenu u finišu meča, pa će mnogi sa razlogom željeti da "malog Fiću" još više gledaju na terenu u preostala tri kola Superlige.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC