• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup je skup!

Autor Nikola Janković

Veliki fudbalski dan u Srbiji.

 Partizan-Zvezda-UZIVO-Prenos-livestream-Arenasport-HD-20.00-pa-Cukaricki-Vojvodina-17.00 Izvor: oficijelni sajtovi klubova

U Beogradu će se danas, na nepunih šest kilometara razdaljine preko Careve ćuprije i razmaku od tri sata, dva crno-bijela i dva crveno-bijela tima boriti za dva mjesta u protokolu za jedno jedino finale Kupa - zakazano za 24. jun.

Svi su osvajači, jedan klub i četvorostruki uzastopni ukupno imaju 42 trijumfa u ovom takmičenju, jednom klubu pripalo je više od polovine trofeja, čak 24.

U preostalih 180 minuta borbe, sa penalima "nad glavom" ako bude neriješeno, igraće se na sve ili ništa, za podijum, medalju i pehar, a jedan klub i za izlazak u Evropu.

Vječna lista srpskih osvajača Kupa: Crvena zvezda 24, Partizan 16, OFK Beograd 4, Smederevo 1, Železnik 1, Jagodina 1, Vojvodina 1, Čukarički 1.

U malom, od 17 časova, posljednji osvajač Kupa koji se ne zove Partizan dočekaće svog bivšeg šefa, a sada trenera kluba koji je najskuplje platio prvi trofej u ovom takmičenju i uspio tek poslije pet poraza u finalima.

Čukarički - Vojvodina, Aca Veselinović protiv Nenada Lalatovića i tradicija koja kaže da ćemo gledati penal dramu, baš kao što je bio slučaj sa Vošom u četvrtfinalu - jedinom riješenom šutevima sa bijele tačke, odakle je jedan neprecizan bio dovoljan da Mladost otputuje u Lučane eliminisana.

I u Čuki znaju da su posljednja četiri meča sa Novosađanima završena neriješeno, ali znaju i da su kolege sa TV Arenasport uveliko postavljale kameru iza gola u njihovom četvrtfinalnom okršaju sa Radničkim, pa je spektakularni Slobodan Tedić otkazao penale het-trikom u nadoknadi vremena.

Može li da ponovi isto protiv svojih?

Izvor: MN Press/arhiva

U drugom, velikom, "vječitom", od 20 časova, branilac trofeja dočekaće novog-starog šampiona riješen da produži seriju započetu 20. maja 2015. na stadionu današnjeg rivala, kada je u finalu Kupa poražen od Čukaričkog rezultatom 0:1.

Evo teče peta godina od kada Partizan posljednji put nije prošao dalje u Kupu, ali i osma kako Crvena zvezda čeka 25. trijumf u Kupu. Njen najveći rival u međuvremenu stigao je do 16 "zvjezdica", a dvije je zašio upravo pobjedama nad crveno-bijelima u finalima.

Zahvaljujući tim minimalnim pobjedama, sa proslave "duple krune" 2016. i oproštaja Saše Ilića 2019, broj neriješenih ishoda u posljednjih deset "vječitih derbija" spušten je na tačno 50 odsto - tolike su, matematički, šanse da i druga drama bude riješena na penale.

Savo Milošević ima brži tim, Dejan Stanković ima mlađu ekipu - ostaje da vidimo ko je hrabriji. 

Lijepo, ružno ili na penale, kao što reče Deki juče, naši reporteri iz Humske biće spremni i na "okidaču". Goran Sivački, Vladimir Sukdolak, Nikola Janković i Dušan Ninković izvještavaće iz minuta u minut o 200. epizodi najvrednijeg rivalstva u srpskom fudbalu.

Na našem portalu očekuju vas i "hajlajtsi", golovi, šanse, sporne situacije, koreografije, fotke, snimci, izjave, komentari, statistika i jedno jednostavno pitanje na koje nije jednostavno odgovoriti - ko će 24. juna igrati u finalu Kupa?

Anketa

Ko će igrati finale Kupa?

  • Crvena zvezda - Vojvodina

    47.06% (8)

  • Partizan - Čukarički

    29.41% (5)

  • Vojvodina - Partizan

    11.76% (2)

  • Čukarički - Crvena zvezda

    11.76% (2)

Ko će igrati finale Kupa?

Rezultati

Sva finala Kupa Srbije:

2006-07 / Crvena zvezda - Vojvodina 2:0

2007-08 / Partizan - Zemun 3:0

2008-09 / Partizan - Sevojno 3:0

2009-10 / Crvena zvezda - Vojvodina 3:0

2010-11 / Partizan - Vojvodina 3:0*

2011-12 / Crvena zvezda - Borac Čačak 2:0

2012-13 / Jagodina - Vojvodina 1:0

2013-14 / Vojvodina - Jagodina 2:0

2014-15 / Čukarički - Partizan 1:0

2015-16 / Partizan - Javor 2:0

2016-17 / Partizan - Crvena zvezda 1:0

2017-18 / Partizan - Mladost Lučani 2:1

2018-19 / Partizan - Crvena zvezda 1:0

*napomena: Finale u sezoni 2010-11 nije odigrano do kraja, Partizanu je pripao pehar "za zelenim stolom".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC