• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Viljamarin" bi zanemeo oko ponoći i da je publika bila na tribinama!

Autor Nikola Janković

Betis ima jednu pobedu u poslednjih deset kola, onu nad Real Madridom.

 Betis-Granada-2-2-rezultati-strelci-tabela-i-TV-prenosi-Primera-2019-20-VIDEO Izvor: Guliver, Fran Santiago/Getty Images Europe

Pakovom timu bilo je potrebno svih pet izmena, jedan penal i 56 minuta igre da izjednači, a onda još tri minuta da povede u tišini stadiona "Benito Viljamarin", čije bi tribine zanemele večeras oko ponoći i da je verna zeleno-bela publika bila tu.

Možda će vas zanimati

Roberto Soldado uhvatio je u prvom minutu nadoknade volej i "zategao mrežu" kao u najboljim danima, za treći pogodak u sezoni i konačan rezutat druge utakmice 29. kola Primere odigrane ovog ponedeljka uveče: Betis - Granada 2:2 (0:1), tri sata nakon što je i drugi veliki klub iz prestonice Andaluzije ostao bez pobede u poslednjim trenucima igre.

Izvor: Guliver, Fran Santiago/Getty Images Europe

Betis: Robles - Emerson, Mandi, Fedal, Alfonso - Hoakin, Gonzales, Fekir, Gvardado, Kanales - Loren.

Granada: Silva - Falkir, Sančez, Valjeho, Neva - Bris Eteki, Aziz - Puertas, Fede, Makis - Fernandez.

Međutim, za razliku gradskog rivala Sevilje, koja ih je glatko savladala u petak uveče u prvoj utakmici La Lige od povlačenja pred pandemijom korona virusa, fudbaleri Betisa nalaze se u katastrofalnoj seriji rezutlata započetoj u vreme kada su navijači dolazili na utakmice, pa nastavak sezone dočekuju sa jednom pobedom u poslednjih deset kola...

...onom nad Real Madridom.

Ništa uspešniji nisu bili ni protiv crveno-belih iz Katalonije, koje su uspeli da savladaju jednom u poslednjih osam susreta u Primeri i Sekundi.

Ako bi se gledali samo rezultati u 2020, Betis bi bio kandidat za nastup u Sekudni naredne jeseni, ali će njegova publika, ipak, mirno ispratiti ostatak sezone zahvaljujući igrama iz prvog dela sezone.

Gosti su poveli u 29. minutu iz proste i brze kontre po levom krilu, odakle je Antonio Puertas odigrao tačnu loptu u sredinu za Karlosa Gonzalesa, a levonogi špic postigao sedmi pogodak u prvenstvu, tri večeri nakon što je kompletirao preokret u meču sa Hetafeom kod kuće, za konačnih 2:1.

Bilo je 2:1 i ovog puta, nakon što je Pako u periodu od 61. do 82. minuta promenio bukvalno polovinu tima u polju. Jedna od najozloglašenijih levica La Lige u poslednjoj deceniji, jača noga Serhija Kanalesa, zakucala je loptu u mrežu Ruija Silve sa 11 metara u 85. minutu, iz penala dosuđenog zbog igranja rukom u kaznenom prostoru.

Prekid je prethodio i drugom golu Betisa, koji je posle centaršuta Nabila Fekira sa leve strane "temenom" postigao rezervista Kristijan Teljo. Barseloninom đaku bi je to tek drugi gol ove sezone. Prvim je priredio Zinedinu Zidanu neprijatan rastanak od fudbala i ekipe, u poslednjoj utakmici pred pauzu zbog širenja zaraze COVID-19.

Trener gostiju Dijego Martinez imao je na raspolaganju još jednu izmenu za pokušaj povratka u meč i uspelo mu je. Uvođenjem mladog napadača Antonina, prebacio je težište igre Džoela Roblesa, u inicijativi sa svih strana Granada je stigla do kornera sa desne strane, iz kog je Hoze Antonio Martinez nekako pronašao Soldada na "drugoj stativi", a ovaj pogodio prostor između golmana i bliže stative za konačnih 2:2.

Betis u narednom kolu, u subotu, gostuje u Bilbau, dok će Granada u petak uveče na otvaranju 30. runde pokušati da nastavi seriju bez poraza započetu još u februaru kada ih je Atletiko savladao na "Metropolitanu", naravno 1:0.

U goste im dolazi Viljareal, što će biti predigra derbija kola: Sevilja - Barselona.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu La Lige.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC