• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Neno", STOTKA: Gudelj odigrao u stilu Ćavija i Inijeste!

Autor Nikola Janković

Posle 100 dana bez fudbala, fudbal sa 100 odsto tačnih dodavanja. Bravo!

 Nemanja-Gudelj-100-odsto-dodavanja-na-utakmici-Levante-Sevilja-1-1-VIDEO Izvor: Guliver, Fran Santiago/Getty Images Europe

U prvoj utakmici posle ravno 100 dana pauze, Nemanja Gudelj imao je procenat uspešnih dodavanja od ravno 100 odsto!

"Neno" je večeras u Benidormu igrao od početka do kraja i za to vreme plasirao gde je želeo svih 57 dodavanja.

Možda će vas zanimati

Sudeći prema mapi koju je sastavio biro za statistiku "Opta", reprezentativac Srbije nije stigao do perfektnog nastupa "alibi igrom" i dodavanjima unazad ili prvom do sebe. Naprotiv, veći deo njegovih lopti išao je u pozitivnom smeru, ali je zbog jedne nespretne reakcije golmana Toma Vaclika i štopera Dijega Karlosa izostao i pozitivan rezultat na otvaranju 29. kola Primere.

Sin nekadašnjeg fudbalera Partizana, Nebojše Gudelja (51), potpisao je za Sevilju letos kao slobodan igrač, posle raskida saradnje sa kineskim Evergrandeom. Prethodnu sezonu proveo je na pozajmici u Sportingu iz Lisabona, u ligi u kojoj nastupa i njegov šest godina mlađi brat, Dragiša, fudbaler Vitorije Gimaraeš.

Levante je u finiši izjednačio autogolom brazilskog defanzivca, posle nepotrebne reakcije češkog čuvara mreže, pa je i Gudelj ostao bez pobede u prvom nastupu od 3. marta i remija sa Atletiko Madridom.

Vlasnik 25 natupa za reprezentaciju Srbije dobio je žuti karton u remiju 2:2 na krcatom "Metropolitanu", zbog čega u petak uveče nije imao pravo nastupa na sablasno praznom "Pichuanu", na kom je gradski rival Betis savladan rezultatom 2:0.

Trener Đulen Lopetegi iskoristio je njegovu svežinu i ostavio ga na terenu svih 90 i "kusur" minuta, što otprilike nagoveštava da bi Gudelj mogao da se vrati među rezerviste u protokolu za derbi sa Barselonom zakazan već za četiri dana.

Ali, posle ovakve partije, moguće da je 28-godišnji Beograđanin "pokvario" trenerove planove za rotaciju u paklenom post-pandemijskom ritmu za koji su se odlučili Španci.

U petak od 22 igraju Sevilja i Barselona, videćemo da li sa ili bez Srbina u startnih 11. Bio bi to njegov 30 nastup za klub u koji se, neposredno pred njegov transfer, vratio čuveni sportski direktor Monći i nastavio gde je stao posle neuspešne epizode u Romi.

Defanzivni vezista i dalje čeka gol i asistenciju u belom dresu.

Gudelj je debitovao za seniorsku reprezentaciju Srbije u martu 2014, kod selektora Ljubinka Drulovića, koji ga je uveo u poslednjem minutu prijateljske utakmice sa Republikom Irskom.

Uz nekoliko pauza u međuvremenu, dolaskom Ljubiše Tumbakovića na klupu "orlova" povratio je status reprezentativca i bio na terenu svih 90 minuta u poslednjoj utakmici našeg tima, remiju 2:2 sa Ukrajinom prošlog novembra.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC