• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darko Lazović sjajan na "Mapeiju" - ali je Verona sve prosula u 90+7!

Autor mondo.ba

Srpski internacionalac je "projektilom" doveo Veronu u vođstvo protiv Sasuola, kasnije i asistirao za 1:2, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf. Atalanta na plus devet u odnosu na Romu, Musa Barou Mihin "džoker".

 Serija A 28. kolo Sasuolo Verona Napoli SPAL Udineze Atalanta Sampdorija Bolonja Izvor: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

Pred početak Veronine povratničke sezone u Seriju A, primarni cilj kluba sa Bentegodija bio je – opstanak, međutim kako je vrijeme odmicalo, tim Ivana Jurića je pružao sjajne partije, pa čak ni evro-scena nije djelovala daleko.

U prošlom kolu Verona je porazom na svom stadionu od Napolija (0:2) napravila mali korak unazad, djelovalo je da je taj neuspjeh večeras anuliran zahvaljujući, prije svega, golu i asistenciji Darka Lazovića, ali...

...u sedmom minutu nadoknade drugog poluvremena Sasuolo je stigao do boda i "poništio" odličnu partiju srpskog internacionalca!

Darko Lazović je večeras, rekosmo direktno učestvovao u dva od tri gola svog tima.

U 51. minutu meča sa Sasuolom postigao je zaista prelijep gol! Lazović se odlučio na udarac sa "kapice" šesnaesterca i "bombom" natjerao Andreu Konsiljija na kapitulaciju, a potom odgovorio na izjednačujući gol Džeremija Boge i vanjskim dijelom stopala "spakovao" asistenciju za Marijuša Stepinskog.

Izvor: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

"Krivac" za 1:3 bio je Mateo Pesina, koji je poentirao u 68. minutu, ali to nije bilo dovoljno za trijumf jer je Boga u 77. minutu postigao drugi gol, dok je bod domaćima omogućio Rožerio bukvalno u posljednjim sekundama!

S obzirom na osvojen trofej u Kupu Italije i izboren nastup u grupnoj fazi Lige Evrope u narednoj sezoni, Napoli relaksirano može da privede kraju tekuću sezonu u Seriji A.

Napolitanci, međutim, mogu do 2. avgusta da dodatno napreduju na tabeli, bar do pete pozicije, a tome su znatno bliži nakon današnjeg dana.

Rival za tu poziciju, Roma, danas je poražena na San Siru, u derbiju koji nije opravdao očekivanja, a tim koji predvodi Đenaro Gatuzo nije propustio šansu da protiv "davljenika" SPAL-a kazni neuspjeh "vučice" (2:1).

Izvor: Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

13. juna, u revanš utakmici polufinala Kupa protiv Intera, Dris Mertens je postao najbolji strijelac u istoriji Napolija, a večeras se, golom za 1:0, učvrstio na prvom mjestu.

Belgijanac je postigao gol nakon asistencije Fabijana Ruiza, ali je pomoćni arbitar pokazao da se Napolijev rekorder nalazio u ofsajdu. Ipak, VAR je pokazao da nije bilo govora o nedozvoljenoj poziciji.

Došao je SPAL u 29. minutu do izjednačenja golom Andree Petanje, koji je iskoristio prodor Poljaka Arkadiša Rece po lijevoj strani, ali se već do kraja prvog dijela suočio sa novim zaostatkom zahvaljujući golu Hozea Kaljehona.

Za loptu se u gužvi na 25-30 metara od gola izborio Elif Elmas, te uposlio Španca kojem je preostao ljepši dio posla, a sve dileme oko konačnog ishoda (ako su uopšte i postojale) otklonio je Amin Junes 12 minuta prije kraja.

Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images Europe

Porazu Rome obradovala se i Atalanta, koja je trijumfovala u Udinama (2:3) i odmakla Rimljanima na devet bodova u borbi za plasman u Ligu šampiona.

"Boginju" su do pobjede predvodili Kolumbijci Duvan Zapata i Luis Muriel. Prvi je zatresao mrežu već u devetom minutu, a drugi, iako je u igru ušao u nastavku, u 71. i 79. minutu, što je bilo dovoljno za nastavak pobjedonosnog niza, koji traje šest kola.

Pobjedu je upisala i Bolonja, na gostovanju Sampdoriji, takođe zahvaljujući "džokeru" sa klupe.

Junak meča na "Ferarisu" bio je Musa Barou, koji je u igru ušao u 54. minutu, a do 75. minuta na svoj konto upisao gol (iz penala) i asistenciju.

28. rundu Serije A biće zaključeno na stadionu "Enio Tardini", gdje će se od 21.45 sastati Parma i Inter.

SERIJA A - 28. KOLO:

Milan - Roma 2:0 (0:0)
/Rebić 75, Čalhanoglu 88 pen/

Udineze - Atalanta 2:3 (1:1)
/Lazanja 31, 87 - Zapata 9, Muriel 71, 79/

Sampdorija – Bolonja 1:2 (0:0)
/Bonacoli 88 - Barou 70 pen, Orsolini 75/

Sasuolo – Verona 3:3 (0:0)
/Boga 53, 77, Rožerio 90+7 – Lazović 51, Stepinski 57, Pesina 68/

Napoli – SPAL 3:1 (2:1)
/Mertens 5, Kaljehon 36, Junes 78 – Petanja 29/

Parma - Inter (21.45)

Subota

Breša - Đenova 2:2 (2:1)
/Donaruma 10, Semprini 13 - Falke 38 pen, Pinamonti 70/

Kaljari - Torino 4:2 (2:0)
/Nandez 12, Simeone 17, Naingolan 46, Žoao Pedro 68 penal - Brener 60, Beloti 66/

Lacio - Fiorentina 2:1 (0:1)
/Imobile 67, Luis Alberto 83 - Riberi 25/

Igrano u petak:

Juventus - Leće 4:0 (0:0)
/Dibala 53, Ronaldo 62 pen, Iguain 83, De Liht 85/

TABELA: Juventus 69, Lacio 65, Inter (-1) 58, Atalanta 57, Roma 48, Napoli 45, Milan 42, Verona 39, Parma (-1) 39, Kaljari 38, Bolonja 37, Sasuolo 34, Fiorentina 31, Torino 31, Udineze 28, Đenova 26, Sampdorija 26, Leće 25, SPAL 18, Breša 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC