• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAR katastrofa: Sinoć tri pogrešno dodijeljena penala u Engleskoj!

Autor Milutin Vujičić

Tri od tri - baš su majstori.

 Premijer-liga-VAR-tri-greske-penali-Mancester-junajted-Totenhem-i-Sautempton Izvor: Tanjug/AP photo/Matt Dunham, Pool

Znali smo da VAR tehnologija nije nepogrešiva, ali nismo očekivali toliko problema...

Tokom čitave sezone u Premijer ligi klubovi i navijači žale se na sporne odluke sudija uz konsultacije sa VAR sobom, a tokom prethodne večeri su zaista pretjerali. Premijer liga je potvrdila da su na sve tri odigrane utakmice pogrešno (ne)dodijeljeni penali!

Možda će vas zanimati

O čemu se tačno radi?

Mančester junajtedu je "poklonjen" udarac sa jedanaesterca protiv Aston Vile (3:0) i iskoristio ga je Bruno Fernandeš, za razliku od Džejmsa Vard-Prausa koji je pogodio prečku protiv Evertona (1:1), pa je donekle "pravda zadovoljena" jer Sautempton nije dao gol.

Možda je najviše oštećen Totenhem kome nije dosuđen penal protiv Bornmuta, pa se utakmica završila bez pobednika (0:0) što je žestoko iznerviralo Žozea Murinja.

Murinjo je tako rekao da su "svi na svijetu vidjeli penal" sem Majkla Olivera u VAR sobi. Premijer liga je kasnije utvrdila da je Totenhem oštećen jer je Džošua King gurnuo Harija Kejna, međutim ni glavni sudija, a ni VAR sudija nisu intervenisali...

I u Vili su bijesni zbog reške kazavši da je Fernandeš napravio faul praveći "piruetu", dok je sudija vidio faul Konse, a iako se Solskjer složio da je bio penal - Premijer liga je saopštila grešku.

Treća potvrđena greška desila se u šesnaestercu Evertona kada je Vard-Praus naletio na Andrea Gomeša, za šta je sudija pokazao na "bijelu tačku" i očigledno pogriješio, ali bar "karamele" nisu kažnjene jer je "faulirani" igrač promašio.

Zbog nastavka katastrofalnog suđenja u Premijer ligi, čak i sa VAR tehnologijom, bivši fudbaler Tim Kejhil predložio je da u VAR sobi sjedi i jedan igrač koji će bolje objasniti kontekt sudijama.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC