• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begović primljen u FIFPRO Savjet igrača: "Da prenosim ljubav prema fudbalu"

Autor mondo.ba, agencije

Osim njega, tu su još Rui Patrisio, Vensan Kompani, Kristijan Eriksen, Kevin Trap, Đorđo Kjelini, Nikolas Taljafiko...

 Asmir Begović FIFPRO Globalni savjet igrača Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Asmir Begović, dugogodišnji golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i rezervni čuvar mreže Milana, novi je član FIFPRO Globalnog savjeta igrača (Global Player Council), kako bi pomogao u podizanju glasa profesionalnih fudbalera u razgovorima s donosiocima odluka za igru, kao što su FIFA, UEFA, Evropska inija i druge organizacije.

"Čast je biti dio ovog Savjeta", rekao je Begović u posebnom video intervjuu s generalnim sekretarom FIFPRO Jonasom Ber-Hofmanom, dodavši:

"Ovo je pravi način da se uključite i napravite najpozitivniji uticaj u igri. Rođen sam u ovoj igri jer je i moj otac bio profesionalni golman. Želim da budem uključen u ovu igru do kraja života, na bilo koji način. To je ljubav prema fudbalu koju želim da prenesem na sljedeću generaciju i uopšteno da inspirišem igrače, djecu i bilo koga drugoga".

Begović je osnovao fondaciju za poticanje djece u Bosni i Hercegovini i Engleskoj na bavljenje sportom i zdrav način života. Vodi akademiju kako bi pomogao djeci koja sanjaju da nekada postanu vrhunski golmani.

"Kad sam odrastao, divio sam se profesionalnim golmanima. Imao sam svoje heroje, ali nikad nisam imao kontakt s njima. Djeci puno znači da komuniciraju sa svojim herojima ili treniraju pod njihovim imenom", istakao je Begović.

Asmir Begović imenovan je u Globalni savjet igrača na prijedlog i inicijativu Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH. U ovom stručnom tijelu nalaze se elitni fudbaleri Rui Patrisio, Vensan Kompani, Kristijan Eriksen, Kevin Trap, Đorđo Kjelini, Nikolas Taljafiko...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC