• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić pred Krupu: Važno je "namjestiti" glave, pobjeda donosi mir pred reprezentativnu pauzu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Borca u ponedjeljak dočekuju Krupu, sa željom da ostvare trijumf i 15-dnevnu pauzu dočekaju na samom vrhu tabele, možda čak i liderskoj poziciji.

 Borac - Krupa, 6. kolo m:tel Premijer liga BiH Vlado Jagodić najava Namjestiti glave Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon evropskog ispita, koji je uspješno položen, fudbaleri Borca okreću se domaćim izazovima, a naredni meč u m:tel Premijer ligi BiH igraće u ponedjeljak protiv Krupe.

Duel sa komšijama iz Krupe na Vrbasu dolazi nakon poprilično iscrpljujućeg meča sa Sutjeskom iz Nikšića (1:0), a trener "crveno-plavih" Vlado Jagodić nada se da će njegova ekipa smoći snage da slavi u duelu 6. kola domaćeg prvenstva, te tako reprezentativnu pauzu dočeka u samom vrhu tabele, možda čak i liderskoj poziciji.

Možda će vas zanimati

"Utakmicom protiv Krupe završavamo ciklus od šest mečeva i odlazimo na reprezentativnu pauzu. U startu nam je želja bila da, osim plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, napravimo sebi lagodnu situaciju pred tih 15 dana pauze, koje ćemo iskoristiti da se osvježimo i spremimo za ono što nas čeka nakon toga, kako bismo bili u samom vrhu", počeo je Jagodić najavu duela sa Krupom.

Svjestan je iskusni strateg koliko znače tri boda u ovom meču.

"Veliki je ulog meč sa Krupom. Trijumf nam u idealnim okolnostima može donijeti i sami vrh tabele, pa da i u tome uživamo tokom pauze. Igrači vrlo dobro znaju koji je značaj te utakmice, a moj zadatak je da brzo zaboravimo ove lijepe trenutke koje smo uspjeli da priuštimo svima koji vole Borac. To je epizoda koja je iza nas, a sada se bavimo onim što je ispred nas. Moramo 'namjestiti' glave samo za utakmicu sa Krupom", jasan je Jagodić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

NEKOMPLETNI

Jagodić neće imati sve igrače na raspolaganju, što zbog povreda, što zbog suspenzija.

"Siniša Dujaković nije u konkurenciji jer je u pitanju teža povreda. Ipak, nadam se da će biti spreman za duel sa Sarajevom. Takođe, Dejan Bosančić definitivno će morati na operaciju ruke, tako da je ova polusezona za njega, nažalost, završena", poručio je Jagodić, koji neće moći računati ni na "kartoniranog" Vladana Danilovića, naglasivši da bi Dujakovića mogao da zamijeni Miloš Borovčanin, koji je nedavno stigao u Borac. Ipak, sve će biti jasnije nakon večerašnjeg i sutrašnjeg treninga.

POJAČANJA

Jagodić je najavio mogućnost da na Gradski stadion tokom pauze u prvenstvu dođu i određena pojačanja. "Osim igrača sa kojima raspolažemo, moguće je da tu bude nekih novosti. Povreda Bosančića ukazuje na to da moramo reagovati."

Nema sumnje da su fudbaleri Borca emotivno potrošeni u teškom meču protiv Nikšićana, tako da će Jagodić imati ozbiljan zadatak da ekipu, prije svega prishički, pripremi za naredni izazov u domaćem prvenstvu.

"Imam dovoljno iskustva u takvim stvarima i moram reći da me pomalo to zabrinjava. Više mentalno, emotivno, nego kondiciono i taktički. Ipak, osim primoranih izmjena za Dujakovića i Danilovića, neće biti promjena u sastavu. Smatram da su četiri dana sasvim dovoljna da sve emocije od prošlog meča ostavimo po strani. Ipak, nisu sve glave iste", jasan je Jagodić.

PARKIRANI AUTOBUS

Prvi put nakon četiri i po decenije Borac je uspio proći u drugo kolo kvalifikacija nekog evropskog kupa (u Kupu pobjednika kupova eliminisao luksemburški Rimelanž).

"Najveći problem koji se može desiti pred krupu nije kondicione i tačtičke prirode. Znamo kako oni igraju, isto tako i oni znaju nas, tako da tu neće biti velikih promjena. Emocionalno pražnjenje bilo je veliko i naravno da sam dozvolio momcima da se provesele. Zato i mene zanima kako će ekipa reagovati. Biće ovakvih situacija još. Da ne mislite da sada obećavam prolazu u treće, četvrto kolo, ali ekipa mora da odgovori zahtjevima."

Osvrnuo se i na reakcije van gradskog stadiona.

"Vidim i u gradu, kako vrijeme prolazi, da tek sada ljudi shvataju kakav rezultat smo postigli. Pa čak i oni najveći kritičari, koji stalno pričaju o nekim parkiranim autobusima i ne znam sve čemu, a znate na šta mislim, i oni su svjesni da smo napravili pravi uspjeh. Pogotovo ako imamo u vidu koje ekipe su ispale", još jednom se Jagodić osvrnuo na evropski trijumf od prije dva dana.

O KRUPI

Rivala izuzetno cijeni i poštuje i oprezno pristupa meču koji je na programu u ponedjeljak od 16 časova, ali postoje realne opcija da on bude pomjeren na večernji termin. Sve bi moglo biti jasnije večeras, kada će biti testirana nova rasvjeta na reflektorima.

"Poštujem svakog rivala koji nam dolazi. Njihov trener Zoran Marić radio je ovdje jedno vrijeme i sigurno će doći s ambicijama jer Borac je svakom izazov. Na našem terenu uvijek igramo čvrsto, postižemo, a ne primamo golove i željeli bismo da tako bude i na ovoj utakmici. U Krupi ima i igrača koji su bili članovi našeg kluba i znaju šta je dres Borca. Moji momci moraju da znaju da u ovom komšijskom meču, ne bih ga nazvao derbijem, moraju preuzeti ulogu favorita. Pobjeda ni jednog trenutka ne smije doći u pitanje, jer bi nam ona donijela miran rad tokom reprezentativne pauze", dodao je trener Borca.

REPREZENTATIVCI

Tokom reprezentativne pauze, Jagodić će biti lišen usluga trojice mladih fudbalera, koji su dobili poziv da nastupe za U-21 selekciju BiH. To su Vladan Danilović, Jovo Lukić i Đorđe Milojević. "Čestitam im na pozivu. Satisfakcija mi je da su se naši mladi momci izborili za poziv i nadam se da će biti standardni reprezentativci."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Talentovani Đorđe Milojević već na startu prvenstva pokazao je da se na njega može ozbiljno računati u budućnosti.

"Prije dva dana imali smo istorijsku utakmicu, gdje smo ostvarili pobjedu za naš klub i naš grad. Ipak, poznato je da u fudbalu nema mnogo vremena za radovanje i već od juče usmjereni smo na duel sa Krupom. Moramo maksimalno ozbiljno izaći na teren i dati svoj maksimum kako bismo ostvarili trijumf i vratili se na pobjednički kolosijek u prvenstvu. Ako okolnosti dozvole, možda ta pobjeda bude dovoljna i za vrh tabel", poručio je Milojević.

Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO:

Subota:

Mladost - Olimpik (16.30)
Velež - Tuzla siti (19.00)
Sloboda - Široki Brijeg (20.00)

Ponedjeljak:

Borac- Krupa (16.00)
Radnik - Sarajevo (18.00)

Odgođeno:

Željezničar - Zrinjski

TABELA: Željezničar 12, Široki Brijeg 11, Borac 9, Tuzla siti 9, Sarajevo (-1) 8, Velež 8, Zrinjski 7, Radnik 4, Sloboda 4, Krupa 4, Mladost 4, Olimpik (-1) 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

JOŠ VIJESTI O BORCU

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC