• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napadači Borca još imaju kredita kod Jagodića: Moram biti strpljiv iako je to mač nad vratom

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jasno je da trener "crveno-plavih" nije zadovoljan realizacijom, uprkos činjenici da je Borac trenutno najefikasniji tim u m:tel Premijer ligi BiH. "Stvaramo šanse, ali neće ih gol. Nadam se da će što prije proraditi", poručuje trener banjalučkog tima.

 Napadači Borca još imaju kredita kod Jagodića: Moram biti strpljiv iako je to mač nad vratom Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Šef stručnog štaba banjalučkog Borca najavio je tokom reprezentativne pauze, koja će uslijediti nakon duela sa Krupom, dolazak određenih pojačanja.

Od ranije je poznato koje su to deficitarne pozicije u timu "crveno-plavih".

Možda će vas zanimati

Odlaskom Mladena Kukrike ostalo je upražnjeno mjesto golmana, poziciju desnog beka, nakon odlaska Marina Galića popunio je Miloš Borovčanin, dok će u taboru Banjalučana nastojati da pojačaju i vezni red te napad, naročito nakon povrede Dejana Bosančića, koji će morati na operaciju ruke i za njega je prvi dio sezone završen.

"Do juče smo čekali nalaz za Bosančića i sada nam je pod moranjem da nađemo veznog igrača, možda čak i dva. Tražili smo i ranije iskusnog centralnog veznoh igrača, ne tipa Marka Brtana i Aleksandra Vojnovića, nego specifičnijeg i to nam još nedostaje. U napadu moramo biti konkretniji i konkurentniji. Moraju da shvate da se od njih najviše očekuju golovi. U ovoj situaciji ih veoma malo postižemo. Svi napadači moraju da se zamisle. To nije nikakva prijetnja, oni to znaju i vidjećemo kako će sve djelovati protiv Krupe", naglasio je Jagodić.

Vremena za gubljenje nema.

"Još na prozivci i početku priprema rekao sam da ova grupa momaka ima mogućnost da učvrsti svoje pozicije. Utakmice koje smo odigrali do sada pokazuju da imamo određenih problema. Oni nisu veliki i rješivi su, možda čak i u ovoj grupi igrača. Ali, onda treba vremena. Nažalost, bavimo se sportom, a i u klubu smo gdje rezultat ne smije doći u pitanje. Vrijeme trebamo, a nemamo ga. Jasno je da na određenim pozicijama treba da povećamo konkurenciju", istakao je trener Borcu, te tako najavio određene promjene. 

VRANJEŠ

Vlado Jagodić pohvalio je iskusnog kapitena Stojana Vranješa, koji je bio čovjek odluke u duelu sa Sutjeskom iz Nikšića (1:0). "Vrlo dobro znate koliko cijenim kapitena. Sve pohvale idu na račun njegovog odnosa prema radu, liderstvu i svemu što čini za nas - postiže golove koji nam donose bodove. Osim njega, to moraju raditi i Goran Zakarić i Almedin Ziljkić i ostali ofanzivci."

Posebno se osvrnuo na napadački dio tima, koji, prema njegovom mišljenju, nije na očekivanom nivou.

Borac je u prvom meču sezone deklasirao Mladost 6:0, ali od tada se "crveno-plavi" muče sa realizacijom.

"Bio sam napadač i znam šta to znači. Mnogo energije i pažnje im poklanjam, kako bih ih usmjerio. Svaki trening odražava se na takmičarske mečeve, svaka promašena šansa na treningu, daje efekat na utakmici. Nisu još na potrebnom nivou, ali izuzev Saše Kajkuta, koji je provjereni igrač, u mladim igračima želimo dobiti potentne napadače. Jovo Lukić ima 21 godinu, Bojan Marković 20, Mamadu Đalou 23. Svi oni su mladi i ne želim da ih opteretim. Ipak, mora im se naznačiti i iskreno to kažem, mada oni to sami znaju jer svakodnevno pričamo: period adaptacije postoji za sve igrače koji tek dođu u klub."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Jasno je da mladim igračima nedostaje iskustva i da prvi put u svojim karijerama igraju ovako zahtjevne utakmice.

"Mamadu i Lukić su prvi put u Borcu i ja moram i želim imati strpljenja za njih. Ali, rezultat koji je nama potreban to ne dozvoljava. Sreća je naša jer imamo vezne igrače koji uspijevaju da daju gol. Moram to istaći jer mnogi to zanemaruju - mi smo i dalje najefikasnija ekipa u m:tel Premijer ligi BiH. To tabela i broj golova pokazuju. Protiv Sutjeske smo uz dati gol imali tri izuzetne šanse za postizanje gola i tu se ne može pričati da igramo defanzivno jer naši napadači nisu u formi. Ne, mi stvaramo šanse, ali neće ih gol. Nadam se da će što prije proraditi. Bez obzira što sam rekao da ćemo možda biti u potrazi za još jednim napadačem, tvrdim da Lukić, Marković, Kajkut i Mamadu imaju kvalitet", poručio je Jagodić, te na kraju sumirao svoje misli:

"Moram imati strpljenja iako znam da je to mač nad vratom. Ipak, i oni moraju da shvate, iako su mladi, da su svaka utakmica i svaki trening prilika za dokazivanje i moraju me ubijediti da ne griješim."

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC